Ипотечен кредит – заплата

Ипотечен кредит – заплата

Ипотечен кредит и работна заплата

 

Как банките разглеждат работната заплата и какво значение оказва при определяне на условията по кредита? За банките е от значение какъв е размерът на чистата работна заплата, какъв е осигурителният доход, имате ли допълнителни доходи и могат ли да бъдат доказани? Всички тези въпроси са важни, тъй като това определя и кредитоспособността на кредитоискателя, а това е основен показател, който разглеждат банките.

Затова е важно да направите разграничение в доходите, да може да ги обсъдите с банката и да бъдат доказани по съответния ред.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

 

Може ли да бъде отпуснат ипотечен кредит без превод на работна заплата?

Преводът на заплата по сметка в банката при теглене на ипотечен заем не е задължителен. Възможно е да бъде поставено като условие от банката, но трябва да разберете причините за това. Ако банката има аргументи и изисква задължителен превод, то тогава трябва да обсъдите възможността за превеждане на заплатата с работодателя си. Ако, обаче знаете предварително, че работодателят не е съгласен да извършва превод на заплата, то е най-добре още в началото да информирате банката. Само по този начин може да се предпазите от поставяне на условие, което знаете, че е неизпълнимо.

 

Отпускане на ипотечен кредит с минимална работна заплата

 

Когато говорим за минимална работна заплата, то е важно да уточните дали осигуровките са на минималната заплата или получавате минимална работна заплата. Също така е важно дали получавате допълнителни доходи, които могат да се докажат. Тези детайли са важни, тъй като някои от банките приемат реалните доходи, а не само осигурителния. Това е съществен елемент, тъй като, ако банката не зачита реалния допълнителен доход, то може да се окаже, че не може да бъде отпуснат ипотечен кредит.

Доходите е важно да бъдат добре разграничени и доказани, тъй като са решаващ фактор при вземане на решение по кредита. Затова, обсъдете предварително всички въпроси свързани с работната заплата, за да сте сигурни, че на по-късен етап няма да възникне проблем, които ще се окаже нерешим.

По всички възникнали въпроси ние ще Ви консултираме напълно безплатно. Отправете запитване към нас и ще Ви помогнем да получите най-изгодната оферта за ипотечен кредит.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Нотариални такси – ипотека

Ипотечен кредит – съдия изпълнител

Онлайн кандидатстване за ипотечен кредит