Ипотечен кредит – стъпки

Ипотечен кредит – стъпки

Теглене на ипотечен кредит в лесни стъпки

Искате да изтеглите ипотечен кредит за закупуване на жилище? Какво следва да направите и към кого да се обърнете?

При всички случаи най-полезна ще Ви бъде предварителна консултация с кредитен консултант. Така ще може да се ориентирате как да действате и кой е правилният начин. С кредитния консултант ще обсъдите искането си и може да направите предварителни калкулации за размера на кредита и възможностите за погасяване. Може да структурирате предварително сделката, за да сте подготвени какво финансиране може да получите от банката.

Всичко това може да направим за Вас напълно безплатно, ако отправите запитване в кредитния ни портал. Ще Ви консултираме по всички въпроси и ще Ви съдействаме в избор на най-изгодна оферта за ипотечен кредит.

Какви са стъпките при покупка на жилище с ипотечен кредит?

  • Избор на жилище и договаряне с продавача – още на този етап трябва да сте наясно до каква сума да търсите жилище. Това трябва да бъде съобразено особено внимателно, ако не разполагате с по-голямо самоучастие.
  • Сключване на предварителен договор – задължително преди да подпишете предварителния договор го съгласувайте с банката, за да не се окаже, че има клаузи, които не могат да бъдат изпълнени.
  • Кандидатстване за кредит – още преди да подадете необходимите документи следва да сте наясно със структурата на кредита, които ще Ви бъде отпуснат и при какви условия.
  • Подписване на договори – след одобрение на кредита следва да подпишете всички необходими документи. Поискайте предварителен проект на договора за кредит и се убедете, че всички клаузи са коментирани с Вас. Само така ще бъдете сигурни, че няма поставено допълнително условие, което няма да може да изпълните или ще Ви затрудни.
  • Изповядване на сделката – след подписване на договора за кредит следва прехвърляне на имота при нотариус и вписване на ипотеката в Агенция по вписванията.
  • Плащане на жилището – това е последният етап от финансирането. След като Агенция по вписванията е издала удостоверение за тежести, от което е видна единствена ипотека в полза на банката кредитор, то банката ще усвои средствата от кредита и ще извърши плащането към продавача.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Имайте предвид, че всеки етап си има своите особености. Всеки един детайл трябва да бъде добре прецизиран.

Важно да знаете

Трябва да бъдат направени точни калкулации по отношение на плащанията, които ще имате преди и по време на сделката, защото това са значителни разходи.

Друг важен въпрос е самоучастието – как ще бъде осигурено и кога ще бъде платено? Това обикновено го определя банката и искането й е да бъде вложено предварително или осигурено по сметка. Възможни са изключения, но всичко е въпрос на преговори.

Застраховките по кредита – важен въпрос, които трябва да бъде уточнен в началото, защото формира значителен разход.

За да не попаднете в неудобна за Вас ситуация или да изникне съществен детайл, които е пропуснат и които може да провали сделката, ползвайте услугите на професионален консултант. Отправете запитване към нас и ние ще Ви окажем пълно съдействие по всички въпроси. Само така може да си спестите много нерви, време и пари.

Всичко трябва да бъде добре обмислено и анализирано преди да изберете банка, която да Ви финансира. В това начинание особено полезен ще Ви е професионален съвет на кредитен консултант.

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит при развод

Кредит без поръчител

Покупка на имот с ипотека