Ипотека на апартамент

Ипотека на апартамент

Как да купите апартамент с ипотека?

Избрали сте апартамент и търсите ипотечен кредит, за да го закупите? Задължително вижте предложенията на всички банки.

Ако тази задача Ви изглежда трудна и невъзможна, то ние може да го направим за Вас напълно безплатно. Достатъчно е да заявите консултация в нашия сайт. Ще се свържем с Вас, ще обсъдим искането и ще Ви представим офертите на банките. Заедно ще направим сравнение и ще изберем най-добрата оферта.

Как се прави ипотека на апартамент?

Документи за кредит – след избора на банка, следва да подготвите и подадете всички документи за дохода и за имота. Най-добре е да набавите и подадете всички изискани документи наведнъж, за да не се забавя разглеждането на кредита. Имотът ще бъде оценен от независим експерт оценител, на който ще му е необходим документ за собственост.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Одобрение на кредита и подписване на договор – след одобрение на кредита потърсете проект на договора за кредит и съгласувайте условията с кредитен консултант. Така може да бъдете спокойни в това, което ще подпишете. Ако има условия, които Ви притесняват, по-добре ги коментирайте преди да подпишете.

Изповядване на сделката – преди да отидете при нотариус трябва да преведете дължимите нотариални и държавни такси. Предварително може да потърсите информация за размера им и да преведете сумите. При нотариуса носете със себе си заверено копие на платежния документ, с който сте превели сумите. Такъв документ се изисква в Агенция по вписванията, за да се докаже направеното плащане.

Извършване на плащането – след като банката получи удостоверението за тежести от Агенция по вписванията, може да се направи плащането към продавача на имота. За да усвои средства от кредита, банката трябва да се увери, че в удостоверението за тежести тя е единствен кредитор и върху имота няма други ипотеки. При наличие на ипотека, която не е заличена, банката няма да усвои кредита. Трябва да се изясни ситуацията и да се предприемат съответните действия.

За да избегнете подобен неблагоприятен сценарий предварително направете проучване на имота. Може да изискате от продавача да осигури удостоверение за тежести още преди да сте подписали предварителен договор. Това е Ваше право и ще бъдете сигурни, че сделката няма да се провали поради наличие на друга ипотека.

Ние ще Ви консултираме по всички въпроси напълно безплатно, ако заявите консултация с нас. Ще Ви помогнем да получите най-изгодната и добра оферта за финансиране!

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Най-добри ипотечни кредити

Кредити на седмични/ месечни вноски

Кредит срещу залог на жилище