Ипотечен кредит на зелено

Ипотечен кредит на зелено

Ипотечен кредит за апартамент на зелено

Може ли да закупите жилище на зелено с ипотечен кредит? Отговорът на този въпрос е доста сложен. Банковите институции у нас предоставят различни възможности за ипотечно финансиране, но покупката на зелено е много специфична и рискова. Точно поради тази причина банките имат рестрикции по отношение на кредитите за имот на зелено.

 

ВЗЕМИ ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ НА ЗЕЛЕНО С ИЗГОДНИ УСЛОВИЯ

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

 

 

Ако твърдо сте решени да закупите жилище на зелено, но не може да осигурите цялото финансиране със собствени средства, то задължително направете проучване на кой етап банката може да Ви финансира. Това е добре да го знаете предварително преди да дадете каквото и да е капаро за имота. Може да се окаже, че не може да намерите подходяща схема за кредитиране и ще изгубите капарото.

Първо ще Ви посъветваме добре да обмислите подобна покупка. След това направете проучване на строителя и на завършените от него обекти. Съберете повече информация как финансира строителството по принцип и как планира да осигури средства за обекта, в които сте избрали жилище.

След това проучете възможностите за получаване на кредит за закупуване на жилище на зелено. Обикновено банките отпускат кредити при наличие на Акт 14, като изключения са малко вероятни. За да получите кредит преди Акт 14 трябва да имате друг имот, които да ипотекирате, за да може да получите кредит. Като това не отменя ипотекиране правото на строеж на новото жилище, т. е. със сигурност утежнявате сделката с много повече разходи за ипотеки, нотариус, такси.

Важно при покупка на зелено

Когато коментирате с банката възможностите за покупка на зелено имайте предвид, че може да Ви предложат първоначалната вноска да я осигурите с ползване на потребителски кредит. Това е нож с две остриета. Ползвайки потребителски кредит освен, че ще имате повече разходи е възможно да намалите шанса си да получите ипотечен кредит за покупката. Така, че не се подавайте на предложения без да бъдат добре обмислени.

По всички въпроси свързани с покупка на имот на зелено ще Ви консултираме напълно безплатно.

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит срещу земеделска земя/за земеделска земя

Ипотечен кредит – стъпки

Мостов кредит