Жилищен кредит при строителство

Жилищен кредит при строителство

Ипотечен кредит за строителство





Идеята на един жилищен кредит е да си построите собствен дом. Целта, обаче не се ограничава до там. Жилищните кредити се отпускат и за обзавеждане на апартаменти. Като често пъти размера на кредита е незначителен. На пазара за кредити вече има много оферти от банки и фирми за кредити, които отпускат жилищни кредити, с който да покриете изцяло Вашите нужди. Независимо дали искате да си купите нов апартамент или да обзаведете Вашата вила например.

 

Ако сте решили да строите някакъв обект, нова къща, някакви складови пространства или пък магазин, то на Ви трябва точно жилищен кредит, за да постигнете целта си. Жилищни кредити се теглят и за довършителни работи, за ремонтни дейности, за скъпо обзавеждане. Те са подходящи, когато хората нямат достатъчно средства, за да изпълнят своят проект. Когато искате да строите нещо от нулата също можете да кандидатствате за жилищен кредит. За залог банката може да вземе това, което смятате да построите, така че тя има своите гаранции. Бъдещият имот се превръща в ипотека.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Изискванията при различните банки и компании могат да варират. Като цяло Вашите месечни доходи са едни от основните изисквания при всички кредитни институции. Всеки иска да знае дали Вие получавате пари всеки месец редовно, за да изплащате кредита си. Това е разбираемо.





Такива кредити се дават често пъти за срокове от 35 години. Месечните вноски са много важни и трябва да решите какви да бъдат те. Много хора взимат жилищен кредит, за да строят и след време да продадат построеното. Такава инвестиция си струва, ако сте на плюс. Ако сте направили бизнес план, който да Ви донесе печалба, значи жилищния кредит е за Вас.

Ако искате да построите своето жилище и се нуждаете от финансиране, то трябва да разгледате подробна информация за кредитите за строителство. Всяка една кредитна компания ще Ви предложи различни варианти за кредитиране. Трябва да обърнете внимание на всеки един детайл, тъй като строителството е продължителен процес, а когато е съпътствано и с кредит от банка, то трябва да бъдете много внимателни при структуриране на сделката.

Нашият съвет е да ползвате задължително услугите на опитен кредитен консултант, който ще Ви помогне във всеки един етап. Заявете искането си в кредитния ни портал и ние ще Ви помогнем във всеки един етап и по всички въпроси, които възникват.

Кредит за строителство – особености

За да не срещнете непреодолими трудности в процеса на строеж съберете достатъчно информация за документалното оформяне по строителството и осигуряването на финансиране. Може да изберете самостоятелно да изградите жилището или пък да наемете фирма изпълнител на строителните работи. Също така, може да ползвате строителната фирма и за довършителните работи и напълно завършване на жилището, т. е. може да ползвате комплексна услуга, а Вие да се ангажирате само с обзавеждането.

Независимо какъв вариант ще изберете трябва да предвидите начина на финансиране съобразен с етапите на изграждане. Структурата на плащания трябва да е ясна и конкретна, за да може банката, която ще Ви финансира да отпусне кредита спрямо индивидуалния случай.

Кредит за жилищно строителство – важно да знаете

При строителство на жилище банките отпускат ипотечни кредити при строго определени условия. След като получите одобрение на искания кредит имайте предвид, че банката няма да отпусне средствата по сметката Ви и Вие да се разплащате със строителя. Всяка сума, която трябва да се плати ще бъде строго контролирана от банката и ще бъде отпускана само след изпълнение на определени условия.

Задължително се залагат траншове за усвояване на суми от заема. Тези траншове са съобразени с етапа изграждане на обекта. По принцип за стартиране на строежа е необходимо средствата да бъдат осигурени от кредитоискателя, а банката се включва с отпускане на суми от кредита на по-късен етап. Възможни са различни варианти и това как ще бъде структурирано усвояването на суми се определя от конкретния случай. Като цяло, обаче винаги последното плащане на сума от заема е след наличието на Акт 16. Това е много важно условие и трябва да го имате предвид.

Инвестиционен кредит за строителство

Ако имате нужда от инвестиционен кредит за изграждане на търговски, производствени или складови пространства, то трябва да се насочите към фирмен кредит. Възможностите за финансиране изграждането на помещения са много и най-различни. Схемите на финансиране са изцяло съобразени с вида бизнес и необходимостта от изграждане на подобен тип сграда. Важно е да се докаже способността на дружеството да погасява исканото финансиране, а и не на последно място да бъде доказана необходимостта от строителството и ползите върху бизнеса.

Ще е необходимо да подготвите бизнес план и прогноза за развитието на фирмата в годините след изграждане на сградата. Доказването на възвращаемостта от инвестицията е ключов фактор за разрешаване на исканото финансиране.

По всички въпроси свързани със строителството на жилищна или сграда за бизнеса ще Ви консултираме напълно безплатно. Заявете искането си онлайн и ние ще се свържем с Вас, за да обсъдим всички детайли и да Ви помогнем в избора на най-изгодната оферта за кредит.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит с поръчител

Кредити за нередовни платци

Ипотечен кредит – информация