Ипотечен кредит на Акт 14

Ипотечен кредит на Акт 14

Как да закупите жилище на Акт 14 с ипотечен кредит?

Харесали сте жилище, но разбирате, че притежава единствено Образец 14 Акт за приемане на конструкцията? Възможно ли е да получите финансиране и при какви условия?

Възможностите са все повече, тъй като банките в последните години доста разшириха обхвата на финансиране. Може да бъде отпуснат ипотечен кредит дори и ако жилището е на груб строеж с Акт 14. На първо място, обаче трябва да сте наясно какви са изискванията на продавача към Вас по отношение на плащанията – както на капарото, така и на следващите етапи. След като сте провели разговор с продавача може да потърсите консултация с банката. За тази цел може да ползвате нашите безплатни услуги. Ние ще Ви съдействаме в целия процес по отпускане на кредита, тъй като има редица особености, за които трябва да бъдете много внимателни в договарянето.

Когато става въпрос за договаряне имайте предвид, че трябва да бъдат съобразени всички детайли и най-вече по отношение на плащанията към продавача. Трябва да сключите предварителния договор по такъв начин, че да може да осигурите средствата. Продавачът задължително ще иска да направите авансово плащане към него. Банката, обаче няма да може да осигури средства от кредита, ако жилището е пред получаване на Акт 14. Затова би било добре да договорите минимална първоначална вноска, която плащайки я да вложите самоучастието си.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Веднага възниква следващият въпрос за самоучастието. Какъв размер кредит банката може да отпусне и какво самоучастие очаква от Вас? Кога трябва да бъде осигурено и как ще бъде вложено?

Имайте предвид, че всичко това е въпрос на преговори. Финансиране на акт 14 е напълно възможно при изключително внимателно договаряне на условията. Ще си спестите време, нерви и пари, ако ползвате нашите услуги в преговорите с банката, за да придобиете желания имот.

Как да придобиете имот на Акт 14?

Всички документи за имота ще Ви бъдат набавени от строителя/продавача. Трябва да сключите предварителен договор за покупко-продажба, но нашият съвет е преди да пристъпите към подписване да го коментирате с банката или кредитен консултант. Само така ще бъдете сигурни, че в договора ще има само изпълними клаузи. Това е много съществена част, тъй като сключване на анекс към предварителния договор само ще утежни процедурата.

Придобивайки имота на Акт 14 имайте предвид, че ангажимента на строителя за завършване на строителството и получаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация си остава. Още повече, че Вие няма да сте направили всички плащания. По принцип този вид кредити се отпускат с усвояване на суми на траншове, като последното плащане е след получаване на удостоверението за въвеждане в експлоатация. Всичко това също трябва да бъде описано и в предварителния договор, и в договора за кредит.

Банки, които отпускат кредити на Акт 14

Може да получите финансиране от всяка банка, но по-важното е под каква форма и при какви условия. Не всички банки ще предложат финансиране с плащане на траншове. А в такъв случай може да се наложи да осигурявате плащанията към строителя съобразявайки се с плана за усвояване, които Ви е предложила банката. Не бързайте в избор на банка. Разгледайте, сравнете и обсъдете възможностите. Изберете тази банка, с която ще може да реализирате покупката без усложнения.

Виждате колко много специфични особености има, които не трябва да се пренебрегват. Ние ще Ви съдействаме в това отношение. Напълно безплатно ще Ви помогнем да договорите и получите най-изгодната за Вас оферта.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Вноска по ипотечен кредит

Ипотечен кредит на Акт 15

Рефинансиране на ипотечен кредит в същата банка