Ипотечен кредит без самоучастие

Ипотечен кредит без самоучастие

Как да изтегля жилищен кредит без самоучастие?

Желаете да изтеглите кредит, но нямате самоучастие? Как може да получите финансиране, за да закупите желания дом?

Банките изискват самоучастие, когато говорим за ипотечен кредит. Допускат се изключения от това правило, но това дали в конкретния случай е възможно е трудно да се каже без да сме наясно с останалите параметри по кредита. Много е важно какъв е рейтингът на кредитоискателя и нужно ли е да се правят и други изключения по сделката. Възможно е да се договори минимален процент самоучастие, ако не се допусне по кредита да няма въобще самоучастие. От друга страна пък може банката да финансира нотариалните такси и да ги включи в кредита. Така ще освободите собствен ресурс, които да вложите в покупката на жилището. Вариантите са различни. За да сте спокойни в това отношение, може да отправите запитване към нас. Ще обсъдим искането Ви и възможностите. Ще договорим с банката възможно най-добрият вариант за финансиране. Заявете безплатна консултация, ние ще се свържем с Вас и ще Ви помогнем да реализирате намеренията си.

Какво самоучастие трябва да имам при ипотечен кредит?

Обичайно банките изискват 20% самоучастие. Както казахме по-горе, ако се допусне изключение самоучастието може да бъде 15% или 10%. Има различни възможности за влагане на самоучастието. Изискването е да се вложи първоначално преди кредита. Друг вариант е да се влага паралелно с кредита, когато плащанията към продавача са на етапи. Тогава няма да блокирате всичките си средства наведнъж. Това има значение, ако периодите на плащане към продавача са различни във времето.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Осигурете поне 20% самоучастие, но коментирайте с банката възможностите да вложите по-малка част от него, особено, ако предстои ремонт на жилището. Имайте предвид, че когато става въпрос за ремонтни дейности след покупката и банката не ги финансира, то това е добър аргумент да потърсите по-голям процент финансиране от банката.

Ето защо, всеки един случай е специфичен и много конкретен. Отправете запитване към нас. Ще обсъдим с Вас възможностите за финансиране и ще договорим най-добрите условия за ипотечен кредит.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит – уловки

Как се купува апартамент с ипотека?

Предоговаряне на лихва по ипотечен кредит