Жилищен кредит

Жилищен кредит

Жилищен ипотечен кредит

Искате да изтеглите кредит, за да закупите жилище? Разгледайте офертите на банките внимателно и направете сравнение. Това може да направите в нашия кредитен портал. Ще спестите време и ще може да направите сравнение между всички банки в страната. Разгледайте всички условия – лихви, такси, застраховки, процент финансиране, възрастово ограничение, изискване за обезпечение, поръчителство, ипотека и други.

Покупка на жилище с ипотечен кредит

Има много оферти за ипотечни кредити за закупуване на жилище, въпросът е как да сте сигурни, че ще изберете най-добрата. В това отношение може да Ви помогнем ние. Ще Ви консултираме по всички въпроси свързани с тегленето на ипотечен кредит и ще Ви помогнем да договорите най-изгодните условия.

Теглейки ипотечен кредит се обвързвате дългосрочно с банката. Затова трябва да получите добри условия и да сте сигурни в избора на банка.

Жилищен кредит – при какви условия?

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Бъдете внимателни и гледайте всички условия, включително и допълнителните. Това, че ще изтеглите жилищен кредит при ниска лихва е възможно да бъде единственото изгодно условие, ако не разгледате внимателно всички детайли.

Проучете как се начислява лихвата, възможна ли е промяна и при какви обстоятелства? Също така, какви са таксите – за разглеждане, администриране на кредита, за усвояване, такса ангажимент и други. Какво е цялостното оскъпяване на кредита? Какъв е процентът финансиране и какво е изискването за самоучастие? Какви са изискванията по отношение на обезпечението? След като имате отговори на всички тези въпроси ще може да определите и коя оферта е най-изгодна.

Заявете онлайн консултация и ще обсъдим всички въпроси заедно. Ще Ви помогнем да вземете правилното решение.

Отпускане на жилищен кредит при какъв процент финансиране?

Процентът на финансиране се определя от много фактори. Но при всички случаи трябва да имате и определен процент собствени средства. Допуска се и финансиране до 90-95%, но при определени изисквания. Има значение за какъв тип имот и строителство става въпрос, в кой град е жилището, кредитния рейтинг на кредитоискателя и други.

Освен това, всичко е въпрос и на преговори с банката. В случай на аргументи от Ваша страна, може да се постигне и по-малък процент самоучастие в зависимост от конкретния случай.

Какви са стъпките при покупка на жилище с ипотечен кредит?

След като сте избрали оферта за жилищен ипотечен кредит следва да уточните с банката какви са необходимите документи. Добре е да набавите първоначално необходимите документи наведнъж, за да стартира разглеждането на кредита. Докато се разглежда може да подготвите и необходимите документи за ипотеката.

След одобрение на заема следва подписване на договора за кредит, прехвърляне на имота при нотариус и вписване на ипотеката.

Нотариусът има ангажимент да внесе всички документи за вписване в Агенция по вписванията. След като вписването се осъществи се издава Удостоверение за тежести. От това удостоверение е видно, че имотът е ипотекиран в полза на банката, както и има ли други вписвания. В случай, че няма други тежести и банката е единствен заложен кредитор, то се пристъпва към усвояване на кредита и превод на средствата на продавача.

Целият процес от одобрението на кредита до извършване на плащането на продавача може да отнеме между 10 и 30 дни. Когато водите първоначалните разговори, както с банката, така и с продавача е добре да стиковете сроковете, за да не се окажете в ситуация, в която продавача поставя нереални срокове, а Вие не може да реагирате, тъй като зависите от банката. Затова още първоначално определете възможни времеви периоди на плащане консултирайки се с банката.

Жилищни кредити – лихви

До колко е изгоден даден лихвен процент зависи от това какво е общото оскъпяване по кредита, което означава, че не само лихвата е важна. Да, тя е съществен елемент, но определящо за това колко изгоден е кредита е оскъпяването. Важен момент е при какви условия лихвеният процент може да се промени. Всичко това трябва да коментирате още в началото преди да изберете конкретна оферта за кредит.

Всички въпроси може да обсъдите с нас в безплатна консултация. Ние ще Ви съдействаме да получите най-изгодните условия за жилищен кредит.

Мнения на потребители на жилищни кредити

Всеки ползвател на ипотечен кредит ще Ви даде своето виждане по отношение на жилищните кредити от банки. Ще опише своя казус и как банката го е финансирала. Имайте предвид, че ако са допуснали конкретни изключения това не означава, че и във Вашия случай ще ги приложат. Информативно може да потърсите мнения на свои познати или да прочетете във форумите, но това са субективни мнения. По-добре би било да потърсите информация за банката, към която сте се насочили и да сравните предложението от нея с другите банки. Така ще имате по-пълна представа, както за банката, така и за офертата, която Ви предоставя.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит без самоучастие

Ипотечен кредит – уловки

Ипотечен кредит – съвети