Ипотечен кредит – доходи

Ипотечен кредит - доходи

Изискване за доходи при жилищен кредит

Какъв доход трябва да докажете, за да може да изтеглите жилищен или ипотечен кредит? Този въпрос може да има точен отговор само, ако знаем параметрите на желания кредит. Предварително може да се направят изчисления, а знаейки изисквания на банката ще може да определим и дохода.

Ако осигурителният доход е различен от реалния, които получавате, то това е от значение при калкулациите за ипотечен кредит. Трябва, обаче допълнителният доход да бъде доказан по съответния начин. Ако работите по трудов договор, то следва работодателят да е съгласен да издаде документ, от които да е видно, че получавате по-висок доход от осигурителния. Ако, обаче допълнителните доходи са от наеми, пенсия, по граждански договор, хонорари или други, то също трябва да представите нужния документ, за да бъде признат като доход. Всяка банка има свои изисквания в това отношение.

 

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Може да заявите безплатна консултация с кредитен експерт. Ще обсъдите възможностите за получаване на ипотечен кредит, както и ще Ви помогнем да реализирате намеренията си.

Има ли изискване за минимален доход за ипотечен кредит?

В това отношение всяка банка има различни изисквания. Част от банките имат определена граница за минимален доход, други пък поставят изискване за минимална сума на всеки член от семейството.

Има ли, обаче някакъв фиксиран минимум и какъв доход трябва да имате за ипотечен кредит? Точна сума като минимум доход няма, тъй като това изискване се съблюдава за всеки отделен случай. А това какъв доход трябва да имате зависи от исканата сума. Всичко това е въпрос на изчисления.

В това отношение ние може да Ви бъдем полезни, тъй като с наша помощ ще направите всички калкулации и ще Ви дадем информация за възможностите да изтеглите заем. Отправете запитване за безплатна консултация. Ще обсъдим и анализираме всички възможности не само за получаване на кредит, но и при изгодни условия.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит идеални части

Ипотечен кредит на Акт 14

Ипотечен кредит за парцел