Ипотечен кредит на Акт 15

Ипотечен кредит на Акт 15

Кредит за покупка на апартамент с Акт 15

Може ли да купите жилище с ипотечен кредит, ако е с Акт 15? Да, може да кандидатствате за отпускане на заем, като още в първоначалните си разговори с банката уточните, че става въпрос за жилище със степен на завършеност Акт 15. Това е важно уточнение, тъй като въз основа на това банката ще определи структурата на сделката.

Това, което трябва да знаете още преди да стартирате разговори за финансиране е, че задължително определеното самоучастие трябва да бъде вложено предварително, т. е. преди да се усвояват суми от заема. В други случаи, ако е възможно изключение от това правило, то когато говорим за покупка на Акт 15 изключения са почти невъзможни.

Имайте предвид, че когато изпълнявате основните изисквания на банката, ще може да постигнете и по-добри финансови условия по кредита – по-изгодни лихва и такси. Когато, обаче искате изключения по отношение на условията на кредита, то тогава е трудно да получите и изключение от цените.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

За да договорите изгодни условия може да ползвате нашите услуги. Ние напълно безплатно ще Ви консултираме за покупката на жилище и ще Ви помогнем за получаване на кредит при най-добри параметри.

Кредит с образец Акт 15

Финансирането на Акт 15 се характеризира с по-особена схема на извършване на плащанията към продавача. Стандартните условия, които строителите залагат в предварителните договори е плащане по схемата 70%-20%-10%. Това означава, при Акт 14 трябва да бъдат платени 70% от покупната цена, при наличие на Акт 15 се превеждат 20% и останалите 10% се плащат при получаване на Акт 16. Изключително приемливо за продавача, а до някъде и за банката. За да одобри този начин на разплащане, банката ще изиска задължително с първото плащане да преведе и Вашето самоучастие. Осигурете собствените средства предварително по сметката си. По този начин ще засвидетелствате сигурност за покупката.

Преди да подпишете предварителния договор се консултирайте с банката, която ще Ви финансира. Уточнете всички детайли, за да сте сигурни, че няма да възникне проблем при одобрение на сделката.

Отправете запитване в нашия кредитен портал. Ще получите професионална консултация и съдействие в целия процес по одобрение на кредита.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Рефинансиране на ипотечен кредит в същата банка

Покупка на имот с ипотека

Жилищен кредит с ипотека