Ипотека и кредит – различия

Ипотека и кредит - различия

Как се тегли кредит чрез ипотека и какви са особеностите?

 

Ще теглите кредит чрез ипотека и се интересувате от детайлите при тези сделки? Добре е да сте наясно с процедурата и процеса на теглене на ипотечен кредит, за да знаете във всеки един етап от процеса какви са възможните рискове.

По всички въпроси свързани с тегленето на кредит чрез ипотека ще Ви консултираме напълно безплатно. Заявете запитване в кредитния ни портал и ще обсъдим, както искането Ви, така и всички въпроси възникващи в процеса по разглеждането му.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

 

Каква е основната разлика между ипотека и кредит?

Ипотеката се учредява на база на подписан договор за кредит. Подписвайки договора за кредит кредитополучателят се задължава да изпълни описаните в него условия. Подробно в договора е описано обезпечението и условията, при които ще бъде отпусната одобрената като сума кредит. Подписвайки договора за ипотечен кредит сумата от кредита не се получава автоматично. Следва оформяне на нотариален акт за покупко-продажба и/или нотариален акт за договорна ипотека, изповядва се сделката при нотариус, вписва се ипотеката в Агенция по вписванията и след удостоверяване на вписаната ипотека в полза на банката кредитор се допуска усвояване на суми от кредита.

Процесът за отпускане на кредит и вписване на ипотека във всеки един етап има особености и съответните рискове. Нашият съвет е да се консултирате предварително с кредитен консултант по всички въпроси, които възникват преди да сте отправили искане към конкретна банката. Така ще бъдете подготвени за какво да внимавате.

Отправете запитване в сайта ни. Ние ще Ви консултираме по всички въпроси и ще Ви окажем пълно съдействие за договаряне на най-изгодни условия за ипотечен или жилищен кредит.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит без самоучастие

Ипотечен кредит – съвети

Ипотечен кредит – ГПР