Ипотечен кредит за пенсионери

Ипотечен кредит за пенсионери

Теглене на ипотечен кредит от пенсионери

Пенсионер сте и искате да изтеглите ипотечен кредит? Възможност да изтеглите кредит има, ако отговаряте на определени условия. Банките са по-рестриктивни в това отношение, но фирмите за бързи кредити могат да отпуснат кредит при по-облекчени условия.

От банка може да изтеглите ипотечен или жилищен кредит само, ако отговаряте на изискването за възраст при изтичане срока на кредита. При различните банки възрастовата граница варира, но е между 65 и 70 години, т. е. кредитополучателят не трябва да е по-възрастен от 65 г. или  70 г. при изтичане срока на кредита. Това са важни изисквания, които съблюдават банките.

Друг важен момент е доходът. Пенсията се приема като постоянен доход, но той не е достатъчен, за да може да Ви отпуснат ипотечен кредит. Ако получавате допълнителни доходи трябва да ги докажете, за да може да получите заем. Приемат се доходи от наем, хонорари и други. Може да Ви бъде потърсен и гарант по кредита. Имайте предвид всички тези детайли, когато започнете да търсите ипотечен кредит.

Жилищни ипотечни кредити за пенсионери

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

При жилищните кредити изискванията са идентични. Предварително се консултирайте за възможностите за получаване на кредит с доходи от пенсия. Отново има значение дали получавате допълнителни доходи или единствено пенсия.

Изгодни ипотечни кредити може да получите от фирмите за бързи кредити. Те могат да Ви отпуснат кредит само срещу ипотека на недвижим имот. Разгледайте условията, сравнете с други кредитни компании и изберете най-подходящата оферта за ипотечен кредит.

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотека на апартамент

Ипотечен кредит – мнения

Ипотечен кредит без първоначална вноска