Ипотека на собствено жилище

Ипотека на собствено жилище

Как се учредява ипотека на жилище?

Имате собствено жилище и искате да изтеглите кредит? Накратко, ако го ипотекирате ще може да ползвате кредит. Този вид кредити са т. нар. нецелеви ипотечни кредити. Освен, че трябва да имате имот, който да ипотекирате, трябва да докажете и доходите си.

На първо място банката се интересува от това как кредитополучателят ще връща кредита. Обезпечението също е важно, но само на база на обезпечение банките не рискуват да отпускат кредити. Необходимо е да предоставите всички документи доказващи доходите, както и документи за имота, който ще се ипотекира.

Определящи за размера на кредита са доходите и пазарната оценка на имота. Банките разглеждат няколко показатели, но най-важна е кредитоспособността или т. нар. дълг/доход. Ако доходът отговаря на изискванията, банката разглежда и обезпечението. След анализ и комплексна оценка се взема решение за отпускане на кредита.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Ако разполагате с всички необходими документи за имота и банката е дала положително правно становище по отношение на жилището, то след одобрение на кредита може да се насрочи ипотека. След учредяване на ипотеката и получаване на удостоверение за тежести, може да се ползват суми от кредита. Основно изискване е първа по ред ипотека в полза на банката кредитор. Разбира се, ако в договора за кредит има специални допълнителни условия по отношение на усвояването, то трябва да ги спазите и тях.

Предварително проучете възможностите за получаване на кредит срещу ипотека на собствено жилище. Сравнете условията, потърсете съвет от кредитен консултант и изберете най-добрата оферта за кредит. В целия процес може да Ви помогнем и ще Ви окажем пълно съдействие в договаряне на условия по кредита.

При какви условия се отпуска кредит срещу ипотека на собствено жилище?

Нецелевите ипотечни кредити са по-скъпи. Лихвите и таксите са по-високи, тъй като банките определят тези кредити като високо рискови. Това произлиза от факта, че банката отпуска парите по сметката и не се интересува за какво ще бъдат похарчени. Друга особеност е, че се финансира по-малък процент от пазарната оценка.

Въпреки това, може да договорите индивидуални условия. За тази цел ползвайте нашите безплатни услуги и консултации. Ще обсъдим искането Ви, ще направим предварителен анализ и ще Ви насочим към най-подходящата оферта за кредит.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Кредит преди и по време на брака

Бързи ипотечни кредити

Ипотечен кредит при развод