Жилищен кредит с ипотека

Жилищен кредит с ипотека

Какви са начините за покупка на жилище с ипотека?

Искате да купите жилище, но Ви е необходим кредит за покупката? Тогава трябва да разгледате предложенията на банките за жилищни кредити. Ако потърсите оферти ще видите различни възможности. Въпросът е коя оферта е как да изберете най-изгодната оферта?

Ние ще Ви съдействаме за договаряне на условия за жилищен ипотечен кредит. Ще Ви консултираме по всички въпроси свързани с тегленето на заем.

 

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

 

Какви са рисковете при теглене на жилищен кредит с ипотека?

 

Има няколко важни детайли, за които трябва да внимаваме, когато договаряме жилищен заем.

  • Избор на банка – изключително важно е да изберете точната банка с правилната оферта. Все пак ще теглите дългосрочен заем и трябва да съобразите условията по кредита до колко изгодни са. Потърсете информация за банката, за начина на обслужване на клиентите и детайлна информация за жилищните заеми;
  • Потърсете съвет от кредитен консултант и обсъдете с него условията на офертата;
  • Проучете имота – направете справка в имотния регистър за наличие на тежести върху имота;
  • Преди да подпишете предварителен договор, прочетете и обмислете клаузите. Съгласувайте с кредитен консултант договора, тъй като трябва да бъде съобразен и с условията за кредит;
  • Договорете ценови условия по кредита;
  • Подгответе всички документи за доходите и за имота. Обърнете внимание на документите за имота дали данните в тях съответстват на данните по нотариален акт. Ако има разминаване, то трябва да бъде отстранено;
  • Преди да подпишете договора за кредит, потърсете негов проект, за да имате достатъчно време да протечете и обсъдите клаузите. Потърсете съвет от кредитен консултант.
  • Предварително прочетете ипотеката и свързаните с нея документи – поискайте банката да Ви изпрати съгласувания с нотариус нотариален акт.

Във всеки един етап при тегленето на ипотечен кредит трябва да сте изключително внимателни. Не подписвайте документите преди да сте ги прегледали и съгласували с кредитен консултант. Обърнете внимание не само на ценовите условия по кредита, но и на допълнителните условия, които са поставени и обмислете възможно ли е да ги изпълнявате в дългосрочен план.

По всички тези въпроси може да отправите запитване към нас. Ние ще се свържем с Вас и ще обсъдим всички въпроси, ще Ви помогнем в избора на банка и най-изгодна оферта за жилищен кредит.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит и данъчна оценка

Покупка на жилище с кредит

Предварително одобрение за ипотечен кредит