Време за отпускане на ипотечен кредит

Време за отпускане на ипотечен кредит

Колко време отнема отпускането на ипотечен кредит?

Това е много относителен въпрос, защото всичко зависи от това какъв вид ипотечен кредит ще ползвате и какви документи ще са Ви необходими. А

След като набавите и представите комплект от документи следва да започне разглеждане на искането и вземане на решение по кредита. Често пъти, обаче в процеса на разглеждане се изискват и други документи. Докато ги набавите, кредитът е стопиран, т. е. очаква се представянето им, след което се продължава с разглеждане на документите. Разбира се, всичко е твърде индивидуално. Възможно е, ако необходимият документ не е от изключителна важност за вземане на решение по кредита, да бъде поставено условие за набавянето му до подписване на договора за кредит. По този начин кредитът ще бъде одобрен и следва следващата стъпка по оформяне и подписване на договорите.

Може да си спестите доста време, ако предварително с кредитния консултант обсъдите подробно искането си, необходимите документи за дохода и имота, както и какво е възможно да бъде потърсено допълнително. Всичко това може да Ви бъде казано в разговор с кредитния консултант. Така ще бъдете подготвени и няма да губите време в процеса на разглеждане на кредита.

За колко време се отпуска ипотечен кредит?

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Процесът по разглеждане на документи и вземане на решение може да отнеме между 3 и 5 дни. Като цяло вземане на самото решение по кредита от компетентен орган на банката не отнема много време. Решението може да бъде взето в рамките на деня или за няколко часа, т. е. не е необходимо много време за одобрение на ипотечен кредит. Въпросът е в обработката на документите и изпращане на искането за одобрение. Това вече зависи от кредитния консултант. Колкото по-бързо изпрати искането за одобрение, толкова по-бързо ще имате решение и ще може да продължите напред.

Ако всички въпроси сте обсъдили предварително с кредитния консултант и сте представили нужните документи, то останалото е въпрос на техническа обработка и получаване на решение. Така, че коментирайте всички подробности и особености по сделката. Договорете условията и параметрите и така ще стигнете по-бързо до отпускане на кредита.

В целия процес по отпускане на ипотечен кредит ние може да Ви консултираме и съдействаме напълно безплатно. Така ще сте сигурни, че няма да пропуснете важен детайл, които да затрудни получаването на кредита.

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Кредит срещу складови запаси

Изповядване на сделка с ипотека

Ипотечен кредит преди Акт 16