Лихви по ипотечни кредити

Лихви по ипотечни кредити

Лихвени проценти по ипотечни кредити

Предстои Ви да теглите кредит и се интересувате какви са лихвите по ипотечните кредити? Истината е, че лихвените проценти варират, а офертите са много и най-разнообразни. Как да се ориентирате по най-бързия начин в морето от предложения?

Може да ползвате нашите безплатни услуги. Ние ще Ви консултираме и ще Ви помогнем не само да намерите най-добрата оферта за ипотечен кредит, но ще Ви съдействаме до получаване на кредита и завършване на сделката. Така ще бъде спокойни, че може да разчитате на професионална консултация до финала на предприетото начинание.

Жилищен кредит – лихва

Ако Ви предстои да теглите жилищен кредит, трябва да проучите възможностите, които дават банките не само по отношение на лихвата, но цялостното предложение. Лихвата е много важна част, но всички други такси и условия не са за подценяване, тъй като именно те може да оскъпят драстично кредита. Лихвените проценти на банките по ипотечни кредити са много различни. Когато разглеждате оферти обърнете внимание на лихвата и начина й на формиране. Това е важно, за да знаете какво бихте могли да очаквате в бъдеще – повишаване, задържане на нивото й или евентуално намаление.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Имайте предвид, че винаги може да договорите конкретни лихвени нива различни от стандартните. Ако отговаряте на определени условия може да преговаряте и да достигнете по-добри цени на кредита. Напълно безплатно ние може да Ви съдействаме в процеса на договаряне.

Как да си намаля лихвата по ипотечен кредит?

Вече ползвате ипотечен кредит и искате да предоговорите лихвата си? Факт е, че лихвите по стари ипотечни кредити са много по-различни от сега действащите. Банките дават възможността условията по кредитите да се предоговарят. За тази цел се заплаща съответната такса. Ако искате да предогворите лихвата си, проверете актуалните лихви в обслужващата банка, проверете и таксата, която следва да платите. Направете калкулация до колко ефективно ще бъде едно предоговаряне, т. е. струва ли си да платите такса, за да получите актуална лихва.

Ако изчисленията показват, че няма да постигнете желания ефект или разликата е съвсем малка, то се опитайте да договорите индивидуални условия по кредита. В случай, че банката не е склонна да Ви даде по-добри условия, то може да потърсите оферти за рефинансиране на кредита. В това отношение може да Ви бъдем много полезни, тъй като ще Ви помогнем да договорите и изберете най-изгодните условия за рефинансиране. Ще Ви съдействаме в целия процес по рефинансиране и ще бъдете сигурни, че ще получите най-добрите условия.

Молба за намаляване на лихва по ипотечен кредит

За да направите предоговаряне на лихвата трябва да попълните молба. Бъдете внимателни при попълването й, за да не се окаже, че не сте ясно изразили искането си. В молбата опишете подробно каква е лихвата в момента и на каква лихва желаете да предоговорите кредита си. Също така какви са причините за искането Ви. Може да отбележите, че в случай, че не бъде удовлетворено искането, то ще предприемете стъпки за рефинансиране на кредита.

Лихви по ипотечни кредити в Европа

Колко е лихвата по ипотечен кредит в Европа и у нас? Въпреки намалението на лихвите през последните години, все още може да кажем, че в Европа има много по-добри условия за получаване на ипотечен кредит. Финансовите институции у нас се стремят да предоставят ипотечни кредити на по-ниски лихви, но калкулирайки всички такси, се оказва, че оскъпяването не е никак малко. Затова, трябва внимателно да избирате между офертите, за да сте сигурни, че ще изберете най-добрата.

Отправете запитване към нас и ние ще Ви съдействаме безплатно във воденето на преговори и договаряне на условия по ипотечен кредит.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Нотариални такси – ипотека

Ипотечен кредит за фирми

Ипотечен кредит и данъчна оценка