Предоговаряне на лихва по ипотечен кредит

Предоговаряне на лихва по ипотечен кредит

Искане за предоговаряне на лихва

Как да предоговорите лихва по ипотечен кредит? Ако имате ипотечен или жилищен заем на по-високи лихви в сравнение с условията, предлагани към момента, то е логично да искате от банката да актуализира и Вашите условия.

За целта трябва да подадете молба, в която да конкретизирате искането си. Опишете каква месечна вноска плащате при сега действащите условия и каква лихва искате да договорите. Също така, акцентирайте на лихвените нива предлагани в момента.

Предоговаряне или рефинансиране?

В случай, че банката не може или не желае да предоговори лихвата, то потърсете оферти от други банки. Ако получите изгодни условия, може да предприемете стъпки за рефинансиране на кредита.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Когато предприемате стъпки за рефинансиране, огледайте много внимателно всички условия. Само така ще сте сигурни, че процедурата по рефинансиране ще има ефект за Вас. Направете калкулация на всички разходи, изчислете месечната вноска и оскъпяването, след което ще може да сте сигурни до каква степен избраната оферта е подходяща.

Във всичко това, ние може да Ви окажем помощ. Отправете запитване за безплатна консултация, ще се свържем с Вас, ще обсъдим намеренията Ви и ще Ви помогнем в преговорите за рефинансиране.

Предоговаряне на ипотечен кредит

Предоговарянето на ипотечен или жилищен заем е свързано с редица процедури, които трябва да спазите. На първо място, обаче огледайте предложенията на банките в момента и сравнете лихвените нива, които предлага Вашата обслужваща банка. Когато провеждате първоначални разговори за предоговаряне се опитайте да получите актуални лихви спрямо тези, които се предлагат и от другите банки. Само така ще може да договорите приемлива лихва, която да си струва усилията по предоговаряне.

Бъдете внимателни, не разглеждайте само лихвата като процент. Обърнете внимание дали с предоговарянето няма да се промени и начина на формиране на лихвения процент, от този които е бил до момента и какви са рисковете да се увеличи в кратък период след предоговарянето. Всичко това е важно, за да не се окаже, че предоговаряте, плащате такса за тази промяна и след много кратък период от време лихвата се увеличава. Тогава само ще сте направили разходи и сте изгубили времето си, а ефект за Вас няма да има.

Винаги трябва да се огледат всички плюсове и минуси при едно предоговаряне на ипотечен кредит. Какви ще са ползите за Вас в числово изражение сега и в бъдеще. Това трябва да Ви ръководи, когато преговаряте за условия с банката.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Покупка на недвижим имот с ипотечен кредит

Ипотечен кредит – застраховка

Ипотечен кредит с фиксирана лихва за целия период