Кредит преди и по време на брака

Кредит преди и по време на брака

Кредит и граждански брак

Какво се случва, ако сте придобили жилище преди да сключите граждански брак и го плащате с кредит? Дори и двамата партньори да изплащат кредита, то собствеността е на този, които го е закупил. Ако се окажете в ситуация на раздяла, то тогава партньорът плащал кредита може да потърси възстановяване на заплатените от него суми в случай, че жилището остане при другия партньор. Тези казуси са много конкретни и специфични. Ако имате подобни въпроси или казус най-добре да го обсъдите с адвокат.

Ипотечен кредит преди брак

Ако сте изтеглили кредит преди брака и в договора за кредит фигурирате само Вие като кредитополучател, както и при самата покупка на имота няма съсобственици, то и кредитът, и жилището са само Ваши. Когато, обаче това се случи след сключен брак, то тогава имуществото е семейна общност. В случай на раздяла има много специфични моменти, които трябва да обсъдите със своя адвокат, за да сте сигурни в това, което Ви предстои.

Ако теглите ипотечен кредит и сте в сключен граждански брак, то банката задължително ще включи съпруга/съпругата като солидарен длъжник по кредита. Това е задължително изискване, което банките не пренебрегват и няма как да избегнете.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Kредит срещу субсидии

Предоговаряне на лихва по ипотечен кредит

Ипотечен кредит с минимална работна заплата