Договор за ипотечен кредит

Договор за ипотечен кредит

Примерен проект на договор за ипотечен кредит

Пред подписване сте на договор за ипотечен кредит и имате притеснения по отношение на клаузите?

Предварително уточнете с банката, че искате да разгледате проект на договора с включени всички клаузи съгласно одобрението. Трябва да имате достатъчно време, за да разгледате всички параметри и ако възникнат въпроси да имате възможност да ги уточните. Ако не сте съгласни с условие или считате, че не може да го изпълните, то по-добре поискайте промяната му във вид, в който ще бъде изпълнимо. Дори да става въпрос за условие, което ще е проследимо от банката напред във времето. Няма как да сте сигурни, че след 1 или 2 години ще може да изпълните поставено условие сега, ако имате дори и минимални колебания в това отношение. Тези въпроси са съществени, защото при неизпълнение водят след себе си санкции.

Кога да потърсите проект на договора за ипотечен кредит?

Когато договаряте условията с банката е добре да разгледате и примерен договор за кредит. Така ще сте запознати предварително със съдържанието на договора, като след одобрение ще бъдат нанесени само условията, при които е одобрен кредита. Ако предварително се запознаете с образец на договора, ще може да коментирате всички детайли с банката. Само по този начин и при условие, че сте успели да договорите желаните условия, то ще може да вземете напълно информиран избор за теглене на ипотечен заем.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Невъзможно е да разгледате и прочетете договорите на всички банки, за да знаете кой е подходящият. За тази цел ползвайте кредитен консултант. Отправете запитване в сайта ни и наш консултант ще се свърже с Вас, ще обсъдите намеренията си за теглене на кредит и ще коментирате възможностите, както и всички въпроси, които Ви притесняват. Кредитният ни консултант ще Ви бъде изключително полезен да вземете правилното решение, ако имате колебания.

Неравноправни клаузи в договор за ипотечен кредит

При всички случаи ще има клаузи, които Ви се струват, че не са във Ваша полза. Важното, обаче е да сте наясно със смисъла им и до колко могат да окажат негативно влияние в срока на изплащане на кредита.

Обсъдете всички условия в договора с кредитен консултант и сравнете договорените условия!

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Вноска по ипотечен кредит

Ипотечен кредит – погасителен план

Най-добри ипотечни кредити