Мостов кредит

Мостов кредит

Ипотечен кредит Мост

Необходимо е да се запознаете с условията и параметрите по кредита, когато искате да кандидатствате за заем. Ипотечните кредити имат много неясноти, освен това са свързани с ипотека на недвижимо имущество. Всяка информация може да Ви е от полза. Когато взимате заем срещу ипотека на имущество трябва да знаете, че не винаги можете да разчитате на стойността на имота, който ипотекирате. Много често банките и фирмите за кредити оценяват само някаква част от имота, въз основа на която дават кредит.

 

Кандидатствай за мостов кредит от 10 000 до 500 000 лв.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

 

Да предположим, че Вашият дом струва 100 000 лева. Има вероятност фирмата или банката да отпуснат кредит на стойност само 70 000 лева. Тук вече се явява алтернативен вариант на ипотечния кредит и това се нарича мостов кредит. Ако всичко се случи, както трябва и отговорите на изискванията, то Вашият ипотекиран имот ще бъде оценен на неговата цялостна стойност и ще вземете цялата сума. Мостовият кредит по същност представлява кредит, който ще усвоите за нов апартамент или къща. А имуществото, което сте ипотекирали дори може още да не е продадено, независимо дали говорим за апартаменти, гаражи, магазини, офиси или нещо друго.

Споменахме, че често пъти банките предлагат само част от сумата, за която са оценили имота. Действащите оценители са независими от банките. Това е един вид гаранция, че няма да има злоупотреби и конфликт на интереси и че банката няма да се възползва от ситуацията. Мостовият кредит ще направи така, че цялостната оценка на Вашето жилище да може да бъде използвана и Вие да използвате 100% от цената му за кредита, когато искате да си купите нов дом. Всичко това се случва още преди дори да се продаде стария Ви дом. Хубавото при мостовите кредити е, че имате достатъчно време, в което да продадете стария си дом.

Избор на ипотечен кредит

Независимо какъв кредит Ви е необходим е добре предварително да се информирате за изискванията на банките и условията, при които предоставят заемите. Ако искането Ви е по-специфично ще трябва да отделите и повече време. Друг вариант е да заявите безплатна консултация в сайта ни и да обсъдим всички детайли по искания кредит. Ще Ви помогнем да получите информацията, от която се нуждаете. Също така, ще Ви представим офертите на банките и ще изберем заедно с Вас най-доброто предложение. Такъв специфичен заем е мостови кредит, при който трябва да сте запознати с всички детайли по сделката.

Особености при отпускане на мостови кредит

Имате жилище, което искате да продадете, но не успявате да направите сделката, която желаете? Ако това Ви затруднява да реализирате инвестиционните си намерения за покупка на имот, то алтернативата е мостов кредит. Този вид ипотечен кредит става все по-търсен от клиентите на банките. Често пъти се случва така, че кредитоискателят вече е намерил имота, който иска да притежава, но среща затруднения при продажбата на собственото си жилище.

Именно в подобни случаи банките предлагат алтернативата за финансиране като мостови заем. Накратко казано, банката финансира покупката на новото жилище с уговорката за погасяване на заема или част от него след продажба на съществуващото жилище.

На практика е възможно този процес да е доста дълъг и това основно зависи колко бързо ще изберете банката с най-добра оферта и как ще успеете да финализирате преговорите с нея. В много случаи банките поставят допълнителни условия, които утежняват процеса. Ето защо, при преговорите най-добрият вариант е до ползвате кредитен консултант. Проучете много добре възможностите на банките, които отпускат подобно финансиране.

Важни условия при отпускане на кредит Мост

Това, че кандидатствате за мостови кредит не означава, че част от изискванията към кредитоискателите, които имат банките отпадат. Фактът, че разполагате с недвижим имот, който искате да продадете не променя изискванията по отношение обезпечаването на кредита. Необходимо е да обезпечите минимум 100% искания заем. Процедурите са идентични – банката възлага изготвянето на оценка от експерт оценител и на тази база определя каква стойност ще приеме. Ако обезпечението се окаже недостатъчно, то ще Ви бъде изискано да дообезпечите кредита. Затова е добре въпроса с обезпечаване на кредита да бъде подробно обсъден с банката предварително.

Също така, трябва да докажете добри доходи и кредитоспособност, както и добра кредитна история без допускани просрочия.

Не пренебрегвайте нито един детайл по сделката. Всяко условие на банката е важно и ако не може да отговорите на всички изисквания се опитайте да договорите приемливи за Вас параметри. Само така ще си гарантирате безпроблемно протичане на целия процес и успешно реализиране на намеренията си.

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Kредит срещу субсидии

Ипотечен кредит срещу земеделска земя/за земеделска земя

Ипотечен кредит – мнения