Покупка на недвижим имот с ипотечен кредит

Покупка на недвижим имот с ипотечен кредит

Какъв ипотечен кредит за покупка на имот да изтеглите?

Вариантите за ипотечен кредит са много, като всеки един има своите предимства. Разглеждайте, обаче цялостните оферти, а не само части от офертите, на които акцентират банките. Може да рекламират изключително нисък лихвен процент, но въпросът е реален ли е или е за сметка на по-висока такса? Също така рекламираната лихва може да е за определен промоционален период, то тогава възниква въпросът каква ще бъде лихвата след изтичане на промоцията? Всичко това е от съществено значение, защото може да се окаже, че офертата не е съвсем изгодна.

За да договорите най-добрите условия за ипотечен кредит за покупка може да отправите запитване за консултация в нашия кредитен портал. Ще Ви съдействаме напълно безплатно.

Как да направите покупка на имот с ипотечен кредит?

Процедурата по закупуване на имот със заем не е сложна, но отнема време. Когато, обаче имате налични всички документи за дохода, уточнили сте детайлите с продавача и разполагате с документите за имота, то сделката може да бъде приключена в по-кратки срокове. За да стартира разглеждането на ипотечния кредит трябва да представите документи за доходите и документ за собственост на имота, които ще купувате. С наличието на нотариалния акт банката ще стартира изготвяне на пазарна оценка, която е задължителна, за да се определи стойността на обезпечението.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Важно е да уточните на каква стойност ще бъде прехвърлен имотът и при кой нотариус. Съответно се информирайте и за таксите за вписване на ипотека.

След като получите одобрение на кредита и подпишете договора, следва да учредите ипотеката. След като бъде вписана ипотека в полза на банката и от удостоверението за тежести е видно, че това е единствена ипотека, то се пристъпва към усвояване на кредита и плащане на продавача.

За целия процес по отпускане на ипотечен кредит ще Ви консултираме напълно безплатно.

Закупуване на апартамент с ипотечен кредит

Особеностите при покупката на апартамент с ипотечен кредит са по отношение на вида строителство – старо, ново, панел, тухла и други. Това оказва влияние на оценката на имота, съответно на процента финансиране и на тази база ще се определи размера на кредита. Възможностите са много различни, защото всяка банка има индивидуален подход по различните казуси. Например, някои банки не финансират панелно строителство или по-скоро се стремят да го ограничат като поставят неизгодни условия, а пък други банки го финансират по стандартния ред.

Ето защо, не може да дадем една обща оценка може ли да ползвате кредит за покупка на апартамент, а трябва да се разгледа конкретният случай.

Ако отправите запитване към нас, ние ще Ви консултираме по всички въпроси свързани с получаването на ипотечен кредит за покупка на апартамент.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит – стъпки

Ипотечен кредит за строеж на ново жилище

Ипотечен кредит за панелен апартамент