Кредит при публична продан

Кредит при публична продан

Кредити за публична продан

Кредит при публична продан може да се отпусне, ако Вашия апартамент или друг имот е обявен за такъв от ЧСИ или искате да закупите вече обявен такъв на пазара.
В първия случай частен съдебен изпълнител обявява имота Ви на продан. Често това, което дължите е далеч по-малко като стойност от цената на имота Ви и не си струва да закупите такъв ценен актив, заради задължения.

Освен това, можете да забележите, че пазарът на недвижими имоти не е особено активен и поради тази причина предлагането надминава търсенето. В резултат на това цените на недвижими имоти падат. Прибавете към това и цените, които се образуват от ЧСИ – тата и така ще разберете много скоро, че имот на публична продан не е особено изгоден за Вас.

Поради тази причина вече можете да се сдобиете с кредит, който да послужи за откупуване на имот, обявен за публична продан. Банката или друга финансова институция Ви отпуска средствата за него, с които да покриете задълженията си и след това да можете да го продадете на свободния пазар, като извлечете най-голямата печалба от него.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

За голямо съжаление тези случаи зачестиха в последните години, което води и до причината за публична продан. Хората, които теглят ипотечен кредит, често не могат да го погасят поради липса на средства или други задължения. В резултат на това банката е принудена да обяви апартамента за продан, за да си възвърне загубите.

Друг популярен продукт е банката да Ви отпусне кредит, за да участвате на публичния пазар и когато закупите имот, банката прави ипотека върху него. Този заем е подобен на стандартния за покупка на ново имущество.

Кредит за покупка на имот от ЧСИ

За кредитоискателите е ясно, че банките предлагат различни начини на финансиране в зависимост от целта на кредита. Възможно е да има много особености по една сделка, но когато говорим за придобиване на имот чрез ЧСИ важните детайли са значително повече. Защо теглене на кредит чрез публична продан е важно, специфично и много различно?

Особеностите произтичат от факта, че са намесени и други взаимоотношения въз основа, на които се е стигнало до продан на имота и то с помощта на съдебен изпълнител. Важно за потенциалния кредитополучател е да бъде наясно най-общо за обстоятелствата довели до тази продан, както и отношенията и документите за подобна продан изяснени ли са. Ако все още има детайли, които са в процес на уточнение, то не може да се пристъпи към реализиране на сделка или предприемане на стъпки в тази посока. Ето защо, ако се оглеждате за имоти, които предстои да бъдат обявени за продан бъдете внимателни и потърсете повече допълнителна информация.

Възможна е и друга ситуация, в която на публична продан е обявен собствен Ваш имот. Не е недопустимо да се стигне до подобна ситуация, колкото и неприятна да е тя. И в подобен случай ще може да кандидатствате за кредит само, ако кредитното Ви минало е чисто и нямате допускани закъснения. Разбира се, доходите също се разглеждат и се вземат предвид преди да се одобри кредита.

Много е важно да сте наясно със структурата на подобен кредит и при какви финансови условия може да бъде одобрен. Може да се договорят индивидуални условия в зависимост от профила на клиента и конкретното искане. В това начинание ние ще Ви помогнем напълно безплатно, след като подадете искане в кредитния ни портал. Заявете консултация и ще обсъдим всички възможности за финансиране.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Най-добри ипотечни кредити

Ипотека на недвижим имот

Ипотечен кредит без превод на работна заплата