Кредити за публична продан

Кредит при публична продан може да се отпусне, ако вашия апартамент или друг имот е обявен за такъв от ЧСИ или искате да закупите вече обявен такъв на пазара.
В първия случай частен съдебен изпълнител обявява имота ви на продан, за да покрие задълженията ви.  Често това, което дължите е далеч по-малко като стойност от цената на имота ви и не си струва да закупите такъв ценен актив, заради задължения.

Освен това, можете да забележите, че пазарът на недвижими имоти не е особено активен и поради тази причина предлагането надминава търсенето. В резултат на това цените на недвижими имоти падат.  Прибавете към това и цените, които се образуват от ЧСИ – тата и така ще разберете много скоро, че имот на публична продан не е особено изгоден за вас.

Поради тази причина вече можете да се сдобиете с кредит, който да послужи за откупуване на имот, обявен за публична продан.  Банката или друга финансова институция ви отпуска средствата за него, с които да покриете задълженията си и след това да можете да го продадете на свободния пазар, като извлечете най-голямата печалба от него.

За голямо съжаление тези случаи зачестиха в последните години, което води и до причината за публична продан. Хората, които теглят ипотека, често не могат да я погасят поради липса на средства или други задължения. В резултат на това банката е принудена да обяви апартамента за продан, за да си възвърне загубите.

Друг популярен продукт е банката да ви отпусне кредит, за да участвате на публичния пазар и когато закупите имот, банката прави ипотека върху него.  Този заем е подобен на стандартния за покупка на ново имущество.

 

 

Още:

  • рискове при покупка на имот от публична продан
  • рискове при закупуване на имот от чси
  • задатък при публична продан
  • публична продан на ипотекиран имот