Кредит при публична продан

Кредити за публична продан

Кредит при публична продан може да се отпусне, ако вашия апартамент или друг имот е обявен за такъв от ЧСИ или искате да закупите вече обявен такъв на пазара.
В първия случай частен съдебен изпълнител обявява имота ви на продан, за да покрие задълженията ви.  Често това, което дължите е далеч по-малко като стойност от цената на имота ви и не си струва да закупите такъв ценен актив, заради задължения.

Освен това, можете да забележите, че пазарът на недвижими имоти не е особено активен и поради тази причина предлагането надминава търсенето. В резултат на това цените на недвижими имоти падат.  Прибавете към това и цените, които се образуват от ЧСИ – тата и така ще разберете много скоро, че имот на публична продан не е особено изгоден за вас.

Поради тази причина вече можете да се сдобиете с кредит, който да послужи за откупуване на имот, обявен за публична продан.  Банката или друга финансова институция ви отпуска средствата за него, с които да покриете задълженията си и след това да можете да го продадете на свободния пазар, като извлечете най-голямата печалба от него.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

За голямо съжаление тези случаи зачестиха в последните години, което води и до причината за публична продан. Хората, които теглят ипотека, често не могат да я погасят поради липса на средства или други задължения. В резултат на това банката е принудена да обяви апартамента за продан, за да си възвърне загубите.

Друг популярен продукт е банката да ви отпусне кредит, за да участвате на публичния пазар и когато закупите имот, банката прави ипотека върху него.  Този заем е подобен на стандартния за покупка на ново имущество.

 

 

Още:

  • рискове при покупка на имот от публична продан
  • рискове при закупуване на имот от чси
  • задатък при публична продан
  • публична продан на ипотекиран имот

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Кредити за нередовни платци

Ипотечен кредит без трудов договор

Ипотечен кредит за сглобяема къща

Please enter an Access Token