Ипотечен кредит идеални части

Ипотечен кредит идеални части




Съвременният кредитен пазар предлага най-различни услуги за кредитоискателите различни направления. Има най-разнообразни кредитни продукти, които са както потребителски, така и ипотечни кредити; има разнообразие от бързи кредити, които се отпускат по линия на небанкови кредитни институции. Ще разгледаме един особен вид ипотечен кредит, който затруднява потребителите, но е често срещан като ситуация поради устройствения план на много градове в България. Става дума за ипотечен кредит идеални части.

Преди да навлезем в същността на този вид ипотечен кредит, ще трябва да изясним понятията, които създават поле за спекулации. Защото предполагаемо сме в полето на кредитите и на недвижимите имоти, но всъщност начина по-който са регламентирани понятията, принадлежат повече на правото. В този смисъл, реална част е установената територия на даден имот с неговата квадратура, площ, граници и всички подробности, които са включени в цялото.




Да вземем примерна ситуация, където в дадена реална част има записани повече от един собственик. Идеалната част от този имот представлява всяка една част от реалната част, която може да бъде собственост на всеки един записан като притежател на имота. Затова, преди да започнете процедура по кандидатстване за ипотечен кредит идеална част, трябва да получите разрешение и от другите собственици на реалната част на имота.

Да кажем, че получите разрешение от другите собственици или съседите. Трябва да подпечатате това съгласие пред нотариус, за да може да продължите напред по кандидатстването. Оттук насетне можете да потърсите различни кредитни продукти на банки и набанкови кредитни фирми, които биха отпуснали ипотечен кредит идеална част. Потърсете най-изгодната оферта за Вас, като вариант за по-малко такси за плащане, по-ниска лихва, по-кратък срок на изплащане и т. н. Днес на пазара на кредити много неща са напълно възможни, така че продължете с търсенето на подходящите оферти и при добро предложение реализирайте ипотечен кредит за идеална част, която да послужи като гаранция.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб



Ипотека върху идеална част от имот

Самата ипотека върху идеална част е още по-специфичен въпрос и е добре да сте се консултирали и с юриста на съответната банка, която сте избрали да Ви финансира. Освен, че трябва документално сделката да е оформена и да са изяснени всички обстоятелства е важен въпроса с достатъчността на обезпечението по кредита и нагласата на банката да приеме идеална част от имот.

Важно е да уточните какво е изискването за процентно обезпечение на кредита и необходим ли е гарант. Също така, банката е възможно да постави условие и за друго допълнително обезпечение – друг имот или блокиране на парични средства по сметка. Само след като сте наясно с всички детайли ще може да прецените дали условията Ви устройват и дали ще може да отговорите на всички изисквания.

Заявете консултация в сайта ни, за да обсъдим всички подробности по Вашето искане, след което ще може да Ви насочим към най-подходящата и изгодна оферта за ипотечен кредит.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Кредит срещу депозит

Ипотечен кредит за фирми

Консултации за ипотечен кредит