Какво е ипотека?
Наистина ли смятате, че ипотеката е само пари, с които да си купите апартамент? Това не е така. Концепцията за ипотека е много по-обширна, отколкото си мислите.
Ипотечни – това са парите, които можете да вземете назаем от банката, обезпечени с недвижими имоти. По принцип, ипотека се издава за закупуване на апартамент или къща. Въпреки това, има възможност за отпускане на кредит и за други цели – за плащане на всякакви стоки и услуги.
Ето малко предистория. Идеята за “ипотека” произхожда от древна Гърция (вероятно в VI в. преди Новата ера). Също така, обезпечениена недвижими имоти за длъжници се е използвало още в Древен Египет. Днес, ипотечния заем се счита за издаден от банкатам, ако гарантирате обезпеченост с недвижими имоти (апартаменти, къщи, земя, гараж и т.н.).
Мнозина мислят, че ипотеката се издава само за закупуване на апартамент или къща. Това в повечето случаи е така. Въпреки това, този вид заем може да бъде даден и за всяка друга цел: закупуване на всякакви луксозни стоки, обучения, покупка на автомобил, плащане за лечение и т.н. Можете да обезпечите банката с някакъв недвижим имот – това се счита за ипотека.

Ипотеките може да се издават за срок от няколко месеца до 30 и повече години. По принцип, този тип банкови заеми предлагат много ниски лихвени проценти.Най-висока степен на вероятност за провал имат хората с лоша кредитна история.
Съгласно условията за ипотека, внимателно разгледайте първоначалния списък на параметрите, които са важни, когато правите сделката. В зависимост от списъка с тези условия – всяка банка може да бъде различна.
Препоръчваме ви внимателно да проучите всички условия на кредита преди да подпишете договор с банката. Ако имате значително несъгласие с условията по кредита, спокойно можете да изберете друга оферта или друга банка.

Рефинансиране на кредит


Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Снабдете се с пари в удобно за вас време

Ипотечен кредит калкулатор

Мостов кредит

Please enter an Access Token