Ипотечен кредит за строеж на ново жилище
Предназначението на този вид кредит е финансирането на строеж на недвижим имот.  Кредит за строеж се отпуска за строителни дейности, обикновено за вили или еднофамилни къщи.  Изискванията са да има изрядна архитектурна история, одобрение от общината, разрешение за строеж и проекто-сметна документация.
Един доста добър избор за такъв кредит е така наречения револвиращ кредит. При него вие сами избирате какъв размер от главницата да погасявате всеки месец. Единствената задължителна вноска е сумата, с която се погасява лихвата.  През този период вие избирате кога да внасяте вноските по главницата.  При нужда можете да теглите част от погасената сума или цялата погасена сума от главницата.

При кредит за строеж на ново жилище е възможно и да се договорите и разрешение на кредита за траншове, като за тази процедура трябва да се подпише специален договор.
Ако не ви се обикаля по банки, занимаване с купища документация, доказване на доход и какво ли още не, винаги можете да се обърнете към лицензираните фирми за бързи кредити. При тях също има изисквания, но те са далеч по-лесни за изпълнение.  Това, разбира се, си има цена и тя се изразява в по-високата лихва.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Оценката на имота също е безплатна и тя се извършва от оценител на фирмата.  Можете да кандидатствате за тази процедура онлайн, като до 24 часа служител на фирмата ще се свърже с вас, за доуточняване на подробностите.  След това до няколко часа ще имате парите в банковата си сметка.
Ако сте за първи път клиент на тази фирма, която сте избрали, то можете да вземете кредит без лихва или така наречения безлихвен кредит. Разбира се, при всеки следващ заем ще има и лихви. Това е политика на повечето фирми, с която да печелят нови клиенти.  Също така, ако решите да погасите кредита си предсрочно, няма да има такса за това, за разлика от повечето банкови институции.

Рефинансиране на кредит

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Видове ипотечни кредити

Жилищен кредит при строителство

Ипотечен кредит – доходи

Please enter an Access Token