Ипотечен кредит за ремонт на жилище

Как да ипотечен кредит за ремонт и обзавеждане?

Планирате скромен ремонт с подмяна на прозорци, тапети, водопроводни инсталации и мебели? Разбира се , не е толкова лесно да се извадят такива пари от бюджета дори на семейство с добри доходи, така че много хора ги събират дълго време. Но какво да правим, ако ремонтът е спешен? Къде можем да вземем кредит за ремонт на апартамент или къща? Защото, ясно е, че роднините и приятелите не винаги биха могли да ни услужат с толкова голяма сума.

Ипотечен кредит

Обезпечен и необезпечен кредит за ремонт?

Потребителският заем за ремонт на жилището може да бъде обезпечен или пък не. Необезпеченият кредит по правило е с по-високи лихвени проценти, както и се издава за по-кратък период от време и е ограничен по размер.
Кредитът с обезпечение е по-изгоден, тъй като лихвата по него е по-ниска. Също така, такъв кредит може да бъде изплатен по-бавно – например, за няколко години, тъй като банката е спокойна, че обезпечението ще покрие всички разходи.
Съществуват ли специални програми за кредитиране на различни видове ремонти?
Много банки са подготвили специални програми за кредитиране на различни видове ремонти. Лихвата при целевото кредитиране е по-ниска, отколкото при обикновеното, падежът – по-дълъг. Ако клиент тегли ипотечен кредит, обезпечен с апартамент, тогава същото това обезпечение е подходящо и за ремонт на същия апартамент.
И все пак, въпреки своята рентабилност, целенасочените заеми за ремонтни дейности не са много популярни сред банковите институции и именно това е основният им недостатък.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Kредит срещу субсидии

Ипотечен кредит застраховка

Ипотечен кредит за строеж на ново жилище

Please enter an Access Token