Ипотечен кредит застраховка
Получавали сме сигнали от клиенти и от потребители на кредити от банкови институции, които разказват как банката им предлага бланка със застраховка към кредита, който следва да се отпусне. Обикновено банката е сключила договор със застрахователната фирма и на кредитополучателя не му остават много варианти и му остава единствено да подпише. Нека обърнем внимание обаче и на положителните страни на услугата за ипотечен кредит със застраховка.

На първо място, застраховката е гаранцията, която банката получава при определени обстоятелства. Когато човек почине, разболее се, фирмата му фалира и др. такива,  в които той няма да може да изплаща лихвата и съответно банката няма да си получи парите. Ето защо банката има интерес, да изисква застраховка към ипотечния кредит и ето защо, хората често се озовават с готова декларация за застраховка, без да имат достъп до параметрите на договора.
Следва да се каже, че има различни видове застраховки, които покриват кредита. Такива са застраховките: „Имот”, „Злополука”, „Живот”, „Безработица” . Вноските за тях са включени с вноските по плащане на заема. Трябва обаче да сте много внимателни относно договора за застраховка. Защото има вероятност вие да си мислите, че сте обезпечени по всички болести, но има ситуация, в която увисвате просто защото сте били лекувани от някоя болест, две години преди да включите застраховката. Затова четете всичко по-договора сякаш, четете малките букви на дадено лекарство.

Много са неприятните сюжети за потребителите относно застраховките по ипотечните кредити. Много често банката просто прекратява договора със застрахователната фирма и вие мислите, че плащате застраховка, а реално банката не ви е уведомила за това. За да избегнете такава ситуация, избягвайте предложенията за безплатна полица.
 

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Можем още много да изброяваме за плюсове и минуси на ипотечен кредит със застраховка. Застраховката е гаранция за вас и за банката, но не бива да допускате банката да взима едностранно решения.Освен това, трябва да си плащате вноската редовно, за да продължите да се ползвате от тази гаранция. За моментите, в които не сте плащали вноската си, вие сте изгубили временно застраховката си. Има и други моменти на изключване и изчакване, в които вие сте лишени от правата, които застраховката ви осигурява. Запознайте се с правата си преди да подпишете договора за кредита и привързаната застраховка към него, така ще убедите и кредиторите, че не сте случаен човек и няма да допуснете да бъдете разиграван.

 

 

 

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Как се купува апартамент с ипотека?

Ипотечни кредити

Какви са изискванията за отпускане на ипотечен кредит?

Please enter an Access Token