Жилищен кредит при строителство

Ипотечен кредит за строителство

Идеята на един жилищен кредит е  да си построите  собствен дом. Целта обаче не се ограничава до там. Жилищните кредити се отпускат и за обзавеждане на апартаменти. Като често пъти размера на кредита  е незначителен. На пазара за кредити вече има много оферти от банки и фирми за кредити, които отпускат жилищни кредити с който вие да покриете изцяло вашите нужди. Независимо дали искате да си купите нов апартамент или да обзаведете вашата вила например.

Ипотечен кредит

Ако сте решили да строите някакъв обект, нова къща, някакви складови пространства или пък магазин, то на вас ви трябва точно жилищен кредит за да постигнете целта си. Жилищни кредити се теглят и за довършителни работи, за ремонтни дейности, за скъпи обзавеждания. Те са подходящи, когато хората нямат достатъчно средства за да изпълнят своят проект. Когато искате да строите нещо от нулата също можете да кандидатствате за жилищен кредит. За залог банката може да вземе това, което смятате да построите, така че тя има своите гаранции. Бъдещият имот се превръща в ипотека.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Изискванията при различните банки и компании могат да варират. Като цяло вашите месечни доходи са едни от основните изисквания при всички кредитни институции. Всеки иска да знае дали вие получавате пари всеки месец редовно, за да изплащате кредита си. Това е разбираемо.

Банките и фирмите могат да ви предложат различни варианти на финансиране. Можете да се споразумеете с институциите, те да изплащат кредита ви на части. Ако например сте взели пари за строеж, където ще ви бъде отпускане на траншове според това какво е построено. Дори има случаи, когато пълният кредит се дава чак когато жилището е напълно готово.
Такива кредити се дават често пъти за срокове от 40 години. Месечните вноски са много важни и вие трябва да решите какви да бъдат те. Много хора взимат жилищен кредит за да строят и след време да продадат построеното. Такава инвестиция си струва ако сте на плюс. Ако сте направили бизнес план, който да ви донесе печалба, значи жилищния кредит е за вас.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Кредити с ипотека

Ипотечен кредит за сглобяема къща

Ипотечен кредит за строеж на ново жилище

Please enter an Access Token