Кредит срещу обезпечение

Кредит срещу обезпечение

Заем срещу обезпечение

Вариантите да изтеглите кредит срещу обезпечение са различни. Изискванията са различни в зависимост от къде искате да изтеглите кредита – от банка или небанкова финансова институция. Като цяло, ако разполагате с обезпечение, то може да получите кредит.

В това отношение фирмите за бързи ипотечни кредити са по-гъвкави и отпускат кредити с обезпечение ипотека без да разглеждат доходите и кредитоспособността. Оценяват имота, които предоставяте за обезпечение и отпускат средствата, след като се впише ипотека. За обезпечение се приемат недвижими имоти, а също така може да заложите и автомобил. Ако имате собствена кола, то може да я предоставите като обезпечение и да получите бърз кредит.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Във всички тези случаи, когато искате да получите кредит срещу обезпечение бъдете внимателни. Това, че ще заложите собственост не означава, че ще получите най-добрите условия. Проверете всички параметри и направете калкулация на оскъпяването. Също така, калкулирайте и разходите, които ще трябва да направите, за да впишете обезпечението и застраховките по него. Едва тогава ще имате ясна представа какво ще Ви струва да изтеглите кредит с обезпечение.

Кредит с обезпечение

Ако искате да изтеглите ипотечен кредит, то задължително трябва да имате обезпечение. При покупка на жилище се ипотекира самото жилище, което се придобива с кредита. Ако имате собствен имот също може да го ипотекирате и да получите ипотечен кредит. Възможностите са различни, но трябва да прецените дали парите, които ще получите като кредит ще бъдат достатъчни за начинанието, което сте предприели. Имайте предвид, че банките не отпускат кредит 100% от пазарната оценка на имота. Пазарната оценка се редуцира съгласно изискванията на банката и едва тогава се определя каква сума ще отпусне банката.

Обезпечение на банков кредит

Обезпечения могат да бъдат не само недвижими имоти. Ако разполагате със собствени средства, но са на депозит, то може да изтеглите кредит с финансово обезпечение. При този вид кредити, депозита се блокира до срока на кредита, т. е. докато имате кредит, не може да ползвате пари от депозита. Процедурата за отпускане на такъв кредит е лесна, тъй като след одобрение трябва да направите само нотариална заверка на договора за залог, след което ще бъде отпуснат кредита.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит за апартамент или имот

Нотариална такса за подновяване на ипотека

Залог на къща