Ипотечен кредит – погасителен план

Ипотечен кредит - погасителен план

Погасителен план по ипотечен кредит

Какъв погасителен план да изберете при теглене на ипотечен кредит?

Еднозначен отговор не може да се даде, тъй като погасителният план зависи от много детайли, които съблюдава банката. Важен е доходът, месечните задължения, които има кредитоискателят, възрастта при изтичане срока на кредита и други. След пълен анализ от страна на банката може да се определи и погасителния план. Често пъти дори този план не е въпрос на избор от кредитоискателя, а директно изготвен от банката съгласно нейните преценки и изисквания.

Може би не Ви изглежда твърде справедливо, защото все пак Вие ще плащате кредита. Да, това е така, но банката има конкретни правила по отношение на риска, които стриктно следи. Основно се ръководи от доходите и кредитоспособността, както и от възрастта и срока на кредита.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Ако максималният срок по ипотечен кредит е 30 години, но кредитоискателят към момента на подаване на искането е на 40 години, то банката ще се съобрази с възрастовата граница, която е определила и няма да допусне надвишаване на този срок. Дори и кредитоспособността да е с отлични нива, условието за достигане на определена възраст при изтичане на кредита няма да бъде пренебрегнато.

За да бъдете сигурни в избора на погасителен план и договаряне на всички условия по ипотечен кредит, отправете запитване към нас за безплатна консултация. Ще се свържем с Вас, ще обсъдим всички възникнали въпроси и ще Ви помогнем в целия процес по теглене на заем.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит без самоучастие

Продажба на имот с ипотека

Кредит срещу граждански договор