Документи и изисквания

 

Ипотечен кредит изисквания





За да вземете какъвто и да било кредит, вие като потребител трябва да отговаряте на най-различни изисквания, които банките или компаниите за кредити имат. Самият кредит от своя страна може да има различни условия в зависимост от размера, целта и срока на неговото погасяване. Всички тези неща са от значение за ипотечния кредит и за кредиторите и за  банките това е много важно. Повечето ипотечни кредити имат много общи параметри и те важат за всички. Обаче има и някои по-специфични кредити, които си имат различни изисквания и не всеки може да ги покрие.

Ипотечен кредит

Да проверят какви доходи имате и дали имате трудов договор, спадат към общите изисквания и условия, които кредиторите могат да имат към вас. Някои банки обаче няма да се задоволят само с това, те ще проверят срокът на вашия договор, за да знаят за какъв период от време ще бъдете на работа, също ще искат да видят какви доходи получавате и в какъв размер са те.

Повечето от вас, които са взимали кредит може би знаят, че чистото кредитно минало също е много важно за кредиторите и като цяло за това как се формира самия кредит. Не трябва никога да просрочвате кредити или да закъснявате с месечни вноски, така никога няма да имате лоша кредитна история и винаги в бъдеще ще можете да взимате кредит по-лесно. Ако имате неуредени сметки те се изчистват след петгодишен срок, но не разчитайте на това, защото не се знае на каква проверка ще бъдете подложени.

За да получите какъвто и да било кредит има редица изисквания, като например навършени години, какви са вашите официални доходи според данъчната ви декларация, за какъв срок искате заем и така нататък. Когато кандидатствате за ипотечен кредит, изискванията дори са още по-сериозни, това е така заради европейските директиви. Всички имоти, които биват  оценявани за да вземете ипотечен кредит се подлагат на още по щателни проверки. Изискванията със самите оценители да не са свързани с банките, те трябва да са независими. Цялата информация по оценката трябва да бъде съхранена на траен носител.