Без доказване на доход

Ипотечен кредит без трудов договор и без доказване на доход





Стандартните правила при кандидатстването за ипотечен кредит, са структурирани на базата на най-честите случаи, при които хората кандидатстват за тях. Всички отклонения от тези правила водят до по-високи лихвени проценти, а оттам и до оскъпяване на самите кредитни продукти. Един такъв тип кредити са ипотечните кредити, без трудов договор. Те не са типичните стандартни кредити, именно затова кредиторите си позволяват да определят малко по-неизгодни условия по тях. И това е разбираемо.

Ипотечен кредит




Ако видите оферта на ипотечен кредит, който не е задължително да бъде обезпечен, необходима  документация за имот или пък с трудов договор, това не бива да ви стряскам. Всъщност вашето недвижимо имущество само по себе си играе ролята на гаранция. Независимо дали говорим за апартамент, вила, гараж или нещо подобно. Стига то да се намира в добър градски район, това за банката е достатъчно. Имотите в градски условия се котират доста по-добре оценявани, по-високо от банките. Самите банки знаят че тези имоти са по-ценни и са склонни да ви отпуснат кредит при много по-изгодни условия.

Има най-различни хората, които теглят ипотечни кредити без да притежават трудов договор. Статистиката сочи че най- много случаи на изтеглен кредит има за покупката на ново жилище или за някакъв ремонт. Други път разчитат на ипотечния кредит за да направят рефинансиране на стария си такъв. Не липсват случай или изтеглени кредити за започване на някакво бизнес начинание. Покупка на някакъв терен с определена цел и така нататък, случаите са много. Зависимост от вашата цел всяка банкова или небанкова институция може и да ви направи различна оферта. Вие преценявате коя е най-изгодната за вас, за да се възползвате от нея.

Ниските лихвени проценти са тези параметри по кредита, които могат да го направят наистина изгоден. Повечето кредитори знаят че дори при подписване на трудови договори, винаги може да се случи нещо и отношенията с техните клиенти да се влошат. Все повече кредитори се опитват да гарантират за кредита, който дават за най-различни неща.