Избор на ипотечен кредит
Изборът на кредит е много важен, особено когато става дума за ипотечен. Не е нужно да казваме, че добрата информираност и обстойното проучване играят огромна роля.  Съществуват два основни кредита: с фиксирана лихва и с плаваща.
Кредитите с фиксирана лихва обикновено се отпускат със срок от 1 до 5 години.  Вноските ще останат еднакви за целия срок на договора и няма как да очаквате неприятни изненади.  Недостатъкът е, че ако има снижение в лихвения процент, вие не можете да се възползвате от него.

При кредитите с плаваща лихва, лихвата се променя всяка година, но има един период, в който лихвата е фиксирана.  Предимството при този вид кредити, че лихвата е много по-ниска, от колкото при кредит с фиксирана такава.

Недостатъците тук обаче са повече. Главният от тях, че лихвата може да нарасне драстично и да не можете да погасявате заема.  Това може би е основният кредит, който се предлага у нас. Можете да го вземете по два начина: с доказване на доход и без доказване на доход.
Ако искате да вземете кредит без доказване на доход, то това ще стане доста по-бързо.  Лихвата обаче ще е по-висока, от колкото ако вземете кредит с доказване на доход.

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Предназначението на ипотечните кредити е да се закупи жилище, ремонт или друга покупка.

За да вземете най-доброто решение за вашия бюджет е да използвате кредитния калкулатор, който се предлага в много банки у нас.  Можете да го намерите в интернет и ползването му е абсолютно безплатно. Използвайте го, за да изберете най-правилния ипотечен кредит за вас и семейството ви.

Рефинансиране на кредит

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Разликата между ипотечен кредит и жилищен кредит

Кредит без поръчител

Какви са изискванията за отпускане на ипотечен кредит?

Please enter an Access Token