Избор на ипотечен кредит

Избор на ипотечен кредит
Изборът на кредит е много важен, особено когато става дума за ипотечен. Не е нужно да казваме, че добрата информираност и обстойното проучване играят огромна роля. Съществуват два основни кредита: с фиксирана лихва и с плаваща.
Кредитите с фиксирана лихва обикновено се отпускат със стандартния срок, който банките предлагат за ипотечни кредити, като срокът, през който лихвата е фиксирана е между 1 и не повече от 5 години.  Вноските ще останат еднакви за целия срок на договора и няма как да очаквате неприятни изненади. Недостатъкът е, че ако има снижение в лихвения процент, Вие не можете да се възползвате от него.

Кредит с плаваща или с фиксирана лихва?

При кредитите с плаваща лихва, лихвата се променя при промяна на конкретните индекси. Предимството при този вид кредити е, че лихвата е по-ниска, отколкото при кредит с фиксирана такава. Недостатъците, обаче са повече. Главният от тях е, че лихвата може да нарасне драстично и да не можете да погасявате заема. Това може би е основният кредит, който се предлага у нас. Можете да го вземете по два начина: с доказване на доход и без доказване на доход, като всеки от тях си има своите специфични особености.
Ако искате да вземете кредит без доказване на доход, то това ще стане доста по-бързо. Лихвата, обаче ще е по-висока, отколкото ако вземете кредит с доказване на доход. Предназначението на ипотечните кредити е да се закупи жилище, ремонт или друга покупка.

Избор на оферта за кредит

За да вземете най-доброто решение, разгледайте предложенията на различните банки, направете сравнение и тогава може да изберете най-подходящата оферта. Трябва да се извършат конкретни изчисления въз основа на ценовите условия и да се изчисли оскъпяването по кредита. Само след като разполагате с цялата налична информация ще може да Заявете безплатна консултация в сайта ни и ще коментираме всички детайли, като ще Ви помогнем да вземете правилното решение при избора на кредит.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит за пенсионери

Учредяване на ипотека

Каква е разликата между ипотечен и жилищен кредит?