Рефинансиране на ипотечен кредит

Рефинансиране на ипотечен кредит в същата банка или друга банка
 Прехвърляне на ипотечен кредит от една в друга банка– разумни стъпки

 

Разходът по ипотечния заем често се оказва най-големия такъв за семейния бюджет. При положение обаче, че е минало време от погасяването на дълга и договорените условия, променената житейска ситуация, може да ви наведе на мисли за рефинансиране. То е възможно, но ето няколко удачни стъпки, които да направите, преди самото рефинансиране.
Ипотечен кредит

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Пресметнете колко ще спестите от рефинансирането – все пак няма смисъл да правите нещо ако то няма да ви донесе някакъв вид улеснение. Особено това се отнася за ипотечните кредити. Ще ви трябва калкулатор и експерт, и познаване на офертите за рефинансиране.

 

Намерете най-изгодната оферта – тя се базира на предложенията от банковите институции. Те имат специално пригодени продукти, които са изисквания, правила и условия, насочени към рефинансиране. Така ще тук ще падне доста труд в преглеждане, пресмятане и т.н. Все пак това е правилната стъпка.

 

В тази стъпка има и няколко подстъпки:

 
Когато преглеждате оферти, трябва да се уверите, че получавате всичко което търсите. Също така трябва да прецените дали има негативни страни в самата оферта, които може да се окажат проблем, или още по-добре да има някакви още по-големи ползи.

 

Свържете се с експерт или с лице от банковата институция, която сте избрали. Има много начини да започнете процеса, но най-добре ще е това да е чрез вещи лица, които знаят какво правят и които ще ви насочат към правилната поредица от следващи необходими неща. Обикновено следва подготвяне на документация, което също отнема време и изисква много внимание.

 

Следвайте зададеното от специалистите на банката – ако в първите няколко стъпки сте имали произволно време и позициониране, то идва момент, когато всичко трябва да бъде много прецизно. Затова е редно да следвате инструкциите от страна на банката, за да може да доведете процеса по кандидатстване на рефинансиране до съществения завършек.

 

Започнахме да говорим за ипотечен заем, а почти не го споменахме в тези стъпки. Това е така, защото процесът по рефинансиране си е като кандидатстване за кредитен продукт, който изисква сериозна подготовка. Затова следвайте правилните стъпки и изпълнете всичко, така че в края резултатът да е в полза на по-добро разпределение на личните ви финанси.

 

 

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Кредит при публична продан

Какво е ипотека?

Ипотечен кредит без доказване на доходи

Please enter an Access Token