Разликата между ипотечен кредит и жилищен кредит
Българският език точен и ясен описателен език. Може би се чудите какво общо има той с обяснението на разликата между това, какво е ипотечен кредит и къде се пресича с понятието за жилищен кредит. Разликата е свързана с изясняване на понятията.

 
Понятията се намират точно определени в тълковните речници; така ипотечен кредит е този, който се осъществява срещу залагане на определен от вас недвижим имот, имот който се определя и признава за такъв според законите на страната. В този смисъл, ипотечният кредит се изтегля и като жилищен кредит, но може да бъде използван според договора, който направите с банката. Затова тук е мястото да кажем, че жилищен кредит е вид целеви ипотечен кредит, който се използва за закупуване на къща, апартамент или жилищен имот, върху който споменатите ще бъдат построени.

 

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Жилищният кредит е много полезен за млади семейства, които биха искали да започнат нов живот, в техния предпочитан за това град. Така ще могат на базата на обезпечението, което ще могат да си позволят, да изтеглят жилищен кредит, който ще им даде новия дом. Жилищните кредити имат много голям обхват на реализация, защото не са малкото семействата и физическите лица, които имат нужда от нов дом. Разбира се хората трябва добре да обмислят решението за жилищен кредит, преди да предприемат стъпките за изтегляне на такъв.

 
Ипотечният кредит има още по-голем обхват, защото по начало, той може да бъде реализиран като нецелеви кредит. Това значи че можете да сключите договор с банката, чието обезпечение ще бъде вашия имот, но ще можете да използвате парите за по-мащабен проект (бизнес, основен ремонт, обзавеждане на апартамент, покупка на кола и т.н.). Ипотечните кредити като цяло имат своите предимства, но и крият своите рискове.  Помислете добре в каква сума можете да се вместите и колко дълго време сте готови да се обвържете с банковата институция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Бързи кредити без лихва

Ипотечен кредит на Акт 14

Рефинансиране на ипотечен кредит

Please enter an Access Token