Заем срещу ипотека

Кредит срещу ипотека лесно може да бъде намерен, банките и небанковите институции са пълни с такива оферти. Ние познаваме тази услуга като ипотечен кредит. Относително е да се каже дали една оферта е добра или не. За да сте сигурни че сте намерили наистина изгодна оферта за ипотечен кредит, трябва да направите добро проучване на пазара и да сте подготвени. Така поне ще знаете какво ви очаква през първите две-три операции на кредита. Както знаете тези кредити се сключват за много дълъг период от време. Междувременно финансовите пазари могат да претърпят изменения, лихвите също могат да се променят, правилата за погасяване на кредита също.

Ипотечен кредит
Добрата новина е че законът в България е на ваша страна, що се отнася до ипотечните кредити. Ако решите да рефинансирате стар кредит, то няма да има никакви проблеми затова. По този начин можете значително да намалите месечните си вноски, новите лихвени проценти значително ще поевтинеят вашият заем в дългосрочен план, като цяло ще е почти целия кредит. Но това е една хипотеза ако решите след време да рефинансирате, така че нека сега да разгледаме самата услуга заем срещу ипотека.

Най-лесно можете да намерите оферта в интернет пространството. Другия вариант е да потърсите консултантски услуги от кредитен консултант, който да ви насочи към най-добрата оферта. Тези хора разполагат с цялата база данни. Кажете точно от какво имате нужда и те ще ви го предоставят. Различните банки могат да ви предложат различни размери на кредита най-различни срокове, за които трябва да ги погасите. При някои от офертите ще имате безплатна застраховка, гратисни периоди и няма да се налага да доказвате месечни доходи.

Едно от най-важните правила обаче, за да бъде кредита изгоден, е вие да отговаряте на изискванията на банката. Имота ви не трябва да бъде ипотекиран на друго място, трябва да има добра пазарна стойност и да разполага с всички прилежащи документи за него. Затова изгодния ипотечен кредит зависи много от вас.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *