Кредити с ипотека / заем срещу ипотека
Лесно е човек да намери добра оферта за заем срещу ипотека – наречен още и добре познат като кредит с ипотека. Добрата оферта обаче е относително понятие. Необходимо е да направите всички необходими сигурни постъпки, за да се уверите, че сте попаднали на изгодна оферта за ипотечен кредит. Най-малко ще бъдете сигурни поне в първоначалния период, тъй като ипотечните кредити са обвързващи кредити за много дълъг период и пазарните процеси могат да променят лихвите в бъдеще, както и някои правила за погасяване.

Днес законът в България поне от тази гледна точка е на ваша страна. Можете да рефинансирате кредита по начин по-който то ще стане за по-кратък срок на същите месечни вноски, или на базата на намаление на лихвен процент в дългосрочен план, което ще ви позволите да платите по-малко от първоначалния договор. Това обаче са последващи неща, нека се върнем на офертите за заем срещу ипотека.
В интернет се намират огромна част от офертите. Дори има кредитни консултанти, които са способни да рекламират услуга, според която те събират данните за всички ипотечни кредити на пазара, за да ги предложат на вас. Така ще можете да ги свържете с вашите параметри. Можете да се ориентирате за пазара на кредити с ипотека според размера на кредита. Различните банки и кредитни фирми лицензирани от БНБ предлагат суми от 5000 лева нагоре. Суми, които могат да достигнат и до 1 милион. Сроковете за погасяване също са вариращи. Има оферти, които не изискват да доказвате доход, има оферти за гратисен период; сключване на изгодна застраховка и т.н.
По-важно от офертите е да отговаряте на правилата и изискванията, които ще са гаранцията, че ще можете да получите кредит изгоден за вас. Общите правила са свързани с това, вашият имот да няма друга учредена ипотека върху него, да има своята пазарна стойност и данъчна оценка; да има и всички нормативни актове за строителство. Изпълнявате условията и вземате заем срещу ипотека. На пръв поглед е лесно, важното е да имате търпение и последователност в изпълнението.

 

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

 

 

 

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Как постепенно да “убиете” ипотечния си кредит?

Ипотечни кредити

Какво е ипотека?

Please enter an Access Token