Пари срещу недвижим имот

Пари срещу недвижим имот

Ипотечният кредит е един от най-известните и използвани видове. Това е кредит, при който Вие давате като обезпечение на банката Ваш имот, а в замяна получавате някаква част от стойността му, с която можете да покриете текущите си нужди или да купите друг имот. Ако поради някакво стечение на обстоятелствата спрете да погасявате вноските по кредита си, то банката ще вземе имота, за да може да си върне неизплатения кредит.
Ипотека може да се направи върху къща, вила, офис, магазин, ателие или друго недвижимо имущество. Едно от задължителните изисквания е да сте собственик на имота и да имате документ за това. Ако не сте напълно Вие собственика, то тогава банката ще се допита и до другите собственици, за да получи тяхното съгласие за ипотекирането на имота.


Кредит с обезпечение  на недвижим имот

  • Сума: от 9 000 до 200 000 лева
  • Вноски: от 12 до 60 месечни вноски
  • Предварително одобрение до 24 часа; Получаваш парите до 3 дни

 

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Тези кредити са с по-ниска лихва от потребителските, тъй като те имат обезпечение, че заемната сума ще бъде върната. Много банки отпускат определен процент от стойността на целия имот.  Оценката на имота се прави от експерт. В оценката се включва пазарната цена, данъчната оценка, възможността апартамента да се продаде по-бързо при необходимост, състояние на имота, местоположение и други.

Обикновено данъчната и пазарната оценка не винаги съвпадат, като данъчната винаги е по-ниската. Това от своя страна налага и действия по оценката на имота, което забавя и кредитирането. Освен това, документацията по ипотечните кредити също не е малко.

Много небанкови институции, най-често фирмите за бързи кредити, имат улеснена процедура. Те могат да отпуснат кредит срещу имота само при представяне на лична карта и нотариален акт.  Преди да направите каквото и да е, уверете се, че можете да погасявате месечните вноски по кредите и вижте дали тази улеснена процедура няма и по-високи лихви, които си струват да се замислите.

Заем срещу ипотека на имот

Разполагате с недвижим имот и са Ви необходими пари? Какво да направите? Има много и различни възможности да получите кредит срещу ипотека на имот. За тази цел трябва да разгледате условията, при които се отпускат заемите от банките. Обикновено този вид кредити са т. нар. нецелеви ипотечни кредити. Накратко казано банката не се интересува от това къде ще вложите средствата от заема след като сте го обезпечили с недвижим имот. Разбира се, има и условия, които се съблюдават от страна на банката.

Кредит срещу ипотека на жилище – изисквания

Не е достатъчно само да предоставите имот, за да Ви бъде преведена определена искана сума пари. За да отпусне кредит банката разглежда и анализира:

  • Доходите – с какви доходи разполагате, какви са осигуровките и реалните месечни доходи, превод на заплата и съответно е важно каква кредитоспособност може да се докаже;
  • Кредитната история – задължително условие е наличие на кредитна история без допускане на просрочия;
  • Обезпечението – след изготвяне на пазарната оценка и прилагане на съответния процент на намаление на цената съгласно методите на банката, сумата на обезпечението трябва да бъде достатъчна, за да покрие изцяло искания размер кредит.

Има изисквания, от които банките не правят изключения. Важно е да отговаряте на всички условия и показатели, за да сте сигурни, че ще получите кредита, от който имате нужда.

Заем срещу ипотека на жилище – възможен ли е алтернативен вариант?

Все пак, ако не отговаряте на условията на банките, може да се обърнете, както казахме по-горе към фирми за бързи кредити. Бъдете внимателни, когато договаряте условията. Не бързайте да вземете заема. Важно е при какви ценови условия може да Ви бъде отпуснат. Не трябва да забравяйте, че ще заложите жилището си. Договорете лихва, такси и погасителен план, които няма да Ви затруднят. Направете калкулации и на оскъпяването, преценете и тогава изберете вариант за финансиране.

Заявете консултация в сайта ни. Ние напълно безплатно ще Ви помогнем да намерите подходящия начин да получите желаното финансиране. Ще Ви представим условията на всички кредитни компании и ще Ви насочим към най-изгодната за Вас.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотечен кредит – ГПР

Предоговаряне на лихва по ипотечен кредит

Ипотечен кредит за фирми