Ипотечен кредит за апартамент или имот

Ипотечен кредит за апартамент или имот



Отпускане на банков кредит за апартамент

До скоро отпускането на кредит за закупуване на жилище беше не толкова лесна процедура.  Разбира се, всеки иска да се сдобие с такъв кредит в рамките на дни, вместо на месеци. Но възниква и друг важен въпрос – постижим ли е този кредит за всеки един, който го иска?

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

 

Условията по ипотечните кредити за покупка на имот са много различни. Предлагат се различни промоционални оферти и кампании. Важно, обаче е да сме наясно в какво се състои определена промоция и до колко наистина е такава. А, за да се убедите дали е конкурентна ще трябва да направите сравнение с условията на другите кредитни институции. Това е доста работа и дълъг процес, ако трябва да обикаляте офисите на банките, да търсите оферти, да правите изчисления и сравнение.

Именно в този момент ние ще Ви помогнем напълно безплатно като представим на Вашето внимание сравнителен анализ и конкретно изготвени индивидуални оферти за финансиране. Освен това, ще коментираме всички особености по искането и ще насочим вниманието Ви към важните детайли. Отправете запитване в сайта, а ние ще Ви консултираме напълно безплатно.




Ипотечен кредит за покупка на зелено

Повечето банки финансират покупката „на зелено“. Този вид кредити са по-особени и за тяхното отпускане са необходими повече документи за имота – строителни книжа, проекти и времеви план на изграждането. Всичко трябва да бъде съобразено с плана на строителя за завършването на обекта. Усвояване на кредита се допуска само след изпълнение на конкретни условия. Освен това, при кредитите „на зелено“ сумите се отпускат на траншове според етапа на завършеност. Когато се договорят условията с банката всеки един срок на усвояване трябва да бъде прецизиран, така че да съвпада с договорените срокове със строителя и едновременно с това да съвпада с етапа на изграждане.

Друг важен момент е погасяването. Не е достатъчно само ползването на сумите да е точно определено, но и погасителния план. Ако не бъдат съобразени погасителните вноски, рискувате да изпаднете в затруднение за погасяване. Така, че бъдете много внимателни преди да подпишете договор за кредит.

Ипотечен кредит за покупка на панелен апартамент

За да си купите панелен апартамент, може да ползвате ипотечен кредит. Важно е да знаете, че банките финансират по-нисък процент от пазарната цена на имота. Това означава, че би следвало да разполагате с повече собствени средства, за да може да реализирате сделката и да станете собственик на жилището. Всички останали изисквания за доход и кредитна история са валидни и при този вид кредити.

Най-съществен е момента на договаряне на условия независимо от вида на кредита. Заявете безплатна консултация, за да Ви съдействаме в дългите и трудни преговори с банките. Ще Ви помогнем да получите най-изгодните условия за ипотечен кредит.




Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Прехвърляне на ипотека

Ипотечен кредит срещу земеделска земя/за земеделска земя

Кредит срещу складови запаси