Избор на ипотечен кредит

Избор на ипотечен кредит




Изборът на кредит е много важен, особено когато става дума за ипотечен. Не е нужно да казваме, че добрата информираност и обстойното проучване играят огромна роля. Съществуват два основни кредита: с фиксирана лихва и с плаваща.
Кредитите с фиксирана лихва обикновено се отпускат със стандартния срок, който банките предлагат за ипотечни кредити, като срокът, през който лихвата е фиксирана е между 1 и не повече от 5 години.  Вноските ще останат еднакви за целия срок на договора и няма как да очаквате неприятни изненади. Недостатъкът е, че ако има снижение в лихвения процент, Вие не можете да се възползвате от него.

Кредит с плаваща или с фиксирана лихва?

При кредитите с плаваща лихва, лихвата се променя при промяна на конкретните индекси. Предимството при този вид кредити е, че лихвата е по-ниска, отколкото при кредит с фиксирана такава. Недостатъците, обаче са повече. Главният от тях е, че лихвата може да нарасне драстично и да не можете да погасявате заема. Това може би е основният кредит, който се предлага у нас. Можете да го вземете по два начина: с доказване на доход и без доказване на доход, като всеки от тях си има своите специфични особености.




Ако искате да вземете кредит без доказване на доход, то това ще стане доста по-бързо. Лихвата, обаче ще е по-висока, отколкото ако вземете кредит с доказване на доход. Предназначението на ипотечните кредити е да се закупи жилище, ремонт или друга покупка.

Избор на оферта за кредит

За да вземете най-доброто решение, разгледайте предложенията на различните банки, направете сравнение и тогава може да изберете най-подходящата оферта. Трябва да се извършат конкретни изчисления въз основа на ценовите условия и да се изчисли оскъпяването по кредита. Само след като разполагате с цялата налична информация ще може да Заявете безплатна консултация в сайта ни и ще коментираме всички детайли, като ще Ви помогнем да вземете правилното решение при избора на кредит.

Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Ипотека на собствено жилище

Видове ипотечен кредит

Съдействие за ипотечен кредит