Ипотечен кредит за гараж

Ипотечен кредит за гараж


Ипотека на гараж


Гаражът e недвижим имот със собствен статус и когато се правят документи за неговия строеж, се изготвят отделно. Именно заради важността на гаража като част от жилищния имот, като идеална част от даден имот или като възможност за реализация като самостоятелен обект, за него може да бъде теглен кредит отделно. Също така, гаражът може да се използва за обезпечение на ипотечен кредит, именно защото се води недвижим имот със собствена отделна стойност и пазарна цена.




Днес, човек може да използва ипотечен кредит за покупка на място, на което да построи гараж. Същият гараж, може да бъде използван като обезпечение за кредита. Естествено, обаче трябва да се построи навреме и според заложените условия и изисквания на банката, иначе той ще стане нейна собственост.

Как може да получите кредит за гараж?

Сравни най-добрите ипотечни оферти за теб

Гаражът е имот, който е отделно обособен. Въпреки, че преобладаващото мнение е, че гаражът е труден обект за финансиране, не може да кажем, че това е абсолютната истина. Банките предоставят различни видове кредити и са доста гъвкави по отношение финансирането на недвижими имоти. Да, може да са налице повече изисквания и може да няма конкретен банков продукт само за покупка на гараж, но пък възможности да получите кредит има. Възможно е да бъде направена индивидуална схема на финансиране с конкретни условия – ценови и допълнителни. За да получите еднозначен отговор на въпроса дали може да получите заем за гараж е необходимо да се разгледа конкретното искане.

Отправете запитване към нас, ще обсъдим всички подробности и специфики и ще Ви насочим към правилното решение. Всичко това напълно безплатно след като заявите консултация в сайта ни.

Особености при ипотека на гараж

На първо място трябва да сте минали процеса по одобрение на кредита, т. е. да отговаряте на всички условия на банката по отношение на доходи и кредитна история. Също така, гаражът обект на сделка трябва да бъде оценен по съответните правила и документите за собственост да бъдат разгледани и одобрени от юрист на банката. Следа като документално въпросът е уточнен и не се налага да представяте допълнителни документи, то може да сте спокойни, че процесът по придобиване почти е приключил.

Отпускане на ипотечен кредит за покупка на гараж

Банката задължително ще изисква от Вас информация за целта на покупката и всъщност това е едно от първите и най-важни условия. Съществено е с каква цел ще се ползва гаража – за лични нужди, инвестиционни намерения и отдаване под наем, изграждане в собствен имот, в централна част на населено място с цел да се възползвате от особеностите на инфраструктурата и др. Независимо от причината, поради която искате да станете собственик на гараж, ще трябва да я конкретизирате пред банката още в самото начало. Целевото финансиране с ясни и конкретни заложени параметри е съществено за всяка една финансова институция. Затова трябва да сте подготвени с нужната информация.

Можете да искате да закупите гараж в централната част на някои град, за да разполагате с пространство за колата си или за други дейности. При един добър финансов план, ще бъде видно как от гаража ще можете да извлечете финансови дивиденти от наем или друга търговска дейност. Тогава за Вас няма да бъде проблем изплащането на ипотеката.

Всичко това, както и финансовите условия, при които може да получите заема ще ги обсъдим в безплатна консултация. Заявете искането си в кредитния ни портал и спестете време и много нерви.




Безплатни консултации за ипотечни кредити

Вижте и...

Кредит срещу недвижим имот/жилище

Ипотечен кредит за парцел

Най-добри ипотечни кредити